Δήμος Αγρινίου: Ενημέρωση για τη δήλωση στο εθνικό μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας ιδιοκτησιών

Ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

(α) περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων
(β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο
(γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ. (α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και
(δ) εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας

ότι υποχρεούνται για την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης, ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους, στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέχρι την 30η Απριλίου κάθε έτους.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης των υπόχρεων, για το πρώτο έτος σύστασης του Μητρώου, ορίζεται η 31η Μαΐου 2024,σύμφωνα με την υπ.’αριθ.: 21837 οικ.Φ.700.20/2024 (Φ.Ε.Κ.2695/Β΄/09-05-2024) Απόφαση Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία εγκρίνεται η υπ’ αρ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη.

Η υποβολή των Υπεύθυνων Δηλώσεων γίνεται στη διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/

Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν την ανωτέρω Υπεύθυνη Δήλωση, για την εκπλήρωση υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου (Τηλ. επικοινωνίας: 26413-60627-631-636).

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr