Ο Δήμος Αγρινίου κήρυξε την «ήττα» του στα παλιά σφαγεία

Ήταν κάπου στα τέλη του 2012 – αρχές του 2013 όταν ο Δήμος Αγρινίου, επί διοίκησης Μοσχολιού, δημιουργούσε μια νέα παιδική χαρά στο χώρο των παλιών σφαγείων δαπανώτας περί τις 200.000 ευρώ.

Σήμερα περίπου 12 χρόνια μετά ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε να ξηλώσει τη συγκεκριμένη παιδική χαρά κηρύσσοντας έτσι και επίσημα την “ήττα” του από τους Ρομά που κατοίκουν ή συχνάζουν στην περιοχή και οι οποίοι είχαν προκαλέσει πλείστες όσους φθορές στον εξοπλισμό της παιδικής χαράς. Ενδεχομένως στο μεσοδιάστημα ο Δήμος Αγρινίου να δαπάνησε ακόμη και δύο φορές επιπλέον τα χρήματα της κατασκευής, για… αποκατάσταση των ζημιών…

Υπό αυτή την έννοια μάλλον άργησε ο Δήμος Αγρινίου να ξηλώσει την παιδική χαρά, να κλείσει τη “μαύρη τρύπα” και να συνειδητοποιήσει πόσο λάθος ήταν η χωροθέτηση παιδικής χαράς στο συγκεκριμένο σημείο. Η ουσία όμως του προβλήματος είναι ότι ο Δήμος Αγρινίου κάποια στιγμή πρέπει να πάρει την απόφαση να κάνει μια πολιτική για τους Ρομά, προκειμένου να αμβλύνει όσο είναι δυνατό τα προβλήματα, γιατί προφανώς ό,τι και να κάνει ένας Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα της Πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα.

Δυστυχώς όμως ο Δήμος Αγρινίου ακολουθεί την πεπατημένη πολιτική περί “ευάλωτων” Ρομά….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr