Δεν είναι βέβαια κάτι που επείγει, γιατί μάλλον από του χρόνου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού για τη διαχείριση των υδάτων (που περιλαμβάνει και τις συγχωνεύσεις των ΤΟΕΒ), κατά τα πρότυπα αυτού που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλία, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πιθανότητες αυτό το σχέδιο να δημιουργήσει Οργανισμούς που δεν θα ταυτίζονται με τα διοικητικά όρια των Περιφερειών.
Στη Θεσσαλία τυχαίνει το υδατικό διαμέρισμα της περιοχής σχεδόν να ταυτίζεται με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε άλλες περιοχές της χώρας όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Η Αιτωλοακαρνανία για παράδειγμα ανήκει σε ένα υδατικό διαμέρισμα που περιλαμβάνει τη μισή περίπου Φωκίδα, την Ευρυτανία, τη Λευκάδα και τμήματα της Ηπείρου κοντά στα όρια με τη Θεσσαλία. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν υπάρχει ως διοικητική Περιφέρεια.
Έτσι λοιπόν στην Πελοπόννησο ο νέος Περιφερειάρχης Δ. Πτωχός ζήτησε η περιοχή του να είναι η επόμενη που θα αποκτήσει ένα τέτοιο οργανισμό, αλλά και να περιλαμβάνει ουσιαστικά όλη την Πελοπόννησο ως γεωγραφική περιοχή, δηλαδή και την Αχαΐα και την Ηλεία από την μεριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εντωμεταξύ στη Πελοπόννησο υπάρχουν δύο υδατικά διαμερίσματα και αυτό που αφορά την Αχαΐα, για παράδειγμα, «πιάνει» περιοχές της Κορινθίας και τη μισή περίπου –όχι όλη- Ηλεία. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα, χωροταξικής υφής.
Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε ακροθιγώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή το αίτημα Πτωχού, ωστόσο επειδή έχει και πολλές ακόμη επιμέρους πτυχές η Περιφέρεια επιφυλάσσεται να καταθέσει το σύνολο των προτάσεών της, όταν υπάρχει η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία.