“Διήμερο Εργαστήριο Ξερολιθιάς” από το Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

Σάββατο & Κυριακή 15-16 Ιουνίου 2024
“Διήμερο Εργαστήριο Ξερολιθιάς”
Εκπαίδευση από τους Τεχνίτες του Παρελθόντος στους Τεχνίτες του Μέλλοντος

Η ομάδα νέων του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου και τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης διοργανώνει Εργαστήριο Ξερολιθιάς στις 15 & 16 Ιουνίου 2024 και ώρα 8:00πμ-16:00μμ. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Νερόμυλο της Κασσάνδρας στο Θέρμο.

Η δράση αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «η Τέχνη της Άλεσης», με Συγχρηματοδότηση από το European Solidarity Corps (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης) .
#escproject #europeansolidaritycorps

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 Απριλίου 2024 και έγινε Δενδροφύτευση του Αύλειου χώρου του Μύλου της Κασσάνδρας με την συμμετοχή κατοίκων και μαθητών των Σχολικών μονάδων του Θέρμου.
Στόχοι της νέας δράσης μας στο διήμερο 15-16 Ιουνίου 2024 είναι
Να φέρουμε σε επαφή τους κατοίκους με παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, οι οποίες είναι αφενός συμβατές με την μακρόχρονη παράδοση του τόπους μας και αφετέρου οι τεχνικές αυτές είναι οικολογικά βιώσιμες.
Τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου, θα αποκτήσουν δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν τόσο την καθημερινότητά τους, όσο και το επαγγελματικό τους προφίλ.
Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή οι κάτοικοι μπορεί να αποκαταστήσουν τις ξερολιθιές και να αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά το τοπίο στο οποίο δρουν και δραστηριοποιούνται.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να εκπαιδευτούν στη πανάρχαια αυτή τέχνη με τη τόσο έντονη παρουσία στη περιοχή μας.

Δήλωση συμμετοχής στα παρακάτω τηλ.:
6944541242 Υφαντή Σοφία
6982905460 Χασάπη Έφη

Το πρόγραμμα για τις 15 & 16 Ιουνίου διαμορφώνεται ως εξής:

8:00-Προσέλευση
9:00- Έναρξη θεωρητικού πλαισίου. Τοπική αναφορά σε ξερολιθιά
10:00-Έναρξη εργασιών
13:00- Μεσημεριανό διάλειμμα με παροχή φαγητού
16:00-Λήξη προγράμματος

Η ομάδα του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου)

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr