Πόσο διαφορετική ήταν η κάλπη στην πόλη του Αγρινίου

Όπως και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και σε αυτές τις εκλογές καταγράφηκε σημαντική διαφοροποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην πόλη του Αγρινίου, δηλαδή στη Δ.Ε. Αγρινίου και στο σύνολο του καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου, αλλά και συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο Αγρίνιο λοιπόν η ΝΔ κατάφερε μόλις και μετά βίας να ξεπεράσει το 22% και η διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Αν δεν θεωρήσουμε ότι υπάρχει στην Ελλάδα σε κάποια βαθμό δικομματισμός, αυτός στο Αγρίνιο μόλις που κατάφερε να ξεπεράσει το 40%.

Πολύ υψηλό ποσοστό για το ΚΚΕ που έφτασε το 11,8%, αλλά και για τη Νίκη, που είχε επίδοση 7,2% σχεδόν διπλάσια από το πανελλαδικό ποσοστό της. Στο Αγρίνιο που παραδοσιακά γέρνει περισσότερο προς την Κεντροαριστερά και την Αριστερά, είναι χαρακτηριστικά ότι τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ έλαβαν περίπου 19%

Στην πόλη του Αγρινίου επίσης κατάφεραν να αντλήσουν περισσότερες ψήφους και τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μέρα 25 και Νέα Αριστερά, ενώ στην υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία είχαν ποσοστά μεταξύ 1 και 1,5% στην πόλη του Αγρινίου “τσίμπησαν” σχεδόν μια επιπλέον μονάδα.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στη Δ.Ε. Αγρινίου:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22,28
ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 19,22
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 13,11
ΚΚΕ 11,81
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ» 7,20
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 6,83
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 3,09
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 2,90
Νέα Αριστερά 2,47
ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία 2,35
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου 1,40
ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα 1,18

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr