Το «μήνυμα» από τους αγρότες: 4ο κόμμα στις Οινιάδες η σύμπραξη «ΚΕΚΑ – ΑΚΚΕΛ – ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα»

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αιτωλοακαρνανία το “ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα”, ένα σχεδόν άγνωστο κόμμα, έλαβε ποσοστό της τάξης του 2%, ξεπερνώντας μάλιστα τη Νέα Αριστερά που έλαβε μόλις 1,8%.

Η σύμπραξη του κόμματος των Κυνηγών, του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος και του κινήματος “ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα” έλαβε ποσοστό 5,4% στο Δήμο Μεσολογγίου και ιδιαίτερα στη Δ.Ε. Οινιαδών 10,5% (ξεπερνώντας εκεί το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση!), καθώς ψηφίστηκε ως επί το πλείστον από το αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Αυτό το 2% είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε πανελλαδικά, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας το εν λόγω κόμμα καταλαμβάνει τη 15η, 16η ή 17η θέση, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία την ένατη! Εκτός από το Δήμο Μεσολογγίου αυτή η κομματική συμμαχία έλαβε ποσοστό 3,28% στο Δήμο Ξηρομέρου και 2,08% στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Tα ποσοστά αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν όλα τα κόμματα για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και πρωτίστως την πλευρά της Κυβέρνησης, που επέμενε μέχρι τελευταία στιγμή να αποποιείται των ευθυνών της π.χ. στο θέμα της νέας ΚΑΠ και να ρίχνει το φταίξιμο στους Πράσινους και τους Ευρωσοσιαλιστές της Ευρωβουλής.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr