Ναύπακτος: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Θ.Κοτρωνιά με τη Φιλοζωϊκή Δράση

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δ.Ναυπακτίας κ.Θωμά Κοτρωνιά με το Φιλοζωικό Σωματείο «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου». Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Σωματείου κ.Μαγδαληνή Μαραγιάννη και τα μέλη κ.Διονυσία Κουβέλη, κ.Φωτεινή Μπαλάφα, κ.Σοφία Αναγνοπούλου, η οποία είναι και μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολοήθησης, η κ. Αντιγόνη Μαρογιάννη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης και της ευζωίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαμένουν και φιλοξενούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ναυπακτίας. Ο κ.Κοτρωνιάς ενημέρωσε εκτενώς τα μέλη του Σωματείου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εκφράζοντας μάλιστα το αυξημένο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το θέμα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι «το σύνολο των δράσεών μας κινείται στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας», για να προσθέσει ότι «ο Δήμος Ναυπακτίας έχει ενισχύσει τον προϋπολογισμό για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σημαντικά, έτσι ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες».

Στην εκτενή ενημέρωση που έκανε για τις δαπάνες του Δήμου, ανέφερε αναλυτικά τα εξής:
• Δαπάνες ύψους 113.000,00 € (για χρονικό διάστημα 26 μηνών) για κτηνιατρικές υπηρεσίες διαχείρισης αδέσποτων ζώων, για παροχές (εμβόλια, αντιπαρασιτικά) και έκτακτες κτηνιατρικές υπηρεσίες (μικροχειρουργικές επεμβάσεις, ορθοπεδικά περιστατικά, διαχείριση δηλητηριασμένων) για αδέσποτα ζώα συντροφιάς σκύλους και γάτες.
• Δαπάνες ύψους 64.000 € κάθε έτος για την σίτιση αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ναυπακτίας.
• Δαπάνες ύψους 1.999,98 € για διάφορες προμήθειες και εξοπλισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως σπιτάκια σκύλου, κλουβιά μεταφοράς, κλουβιά φύλαξης ζώων.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Σωματείου «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου» κατέθεσαν προτάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων και ενημέρωσαν για τις ανάγκες τους σε υλικά εξοπλισμού, που είναι αναγκαία για την αναβάθμιση και συντήρηση του προσωρινού χώρου φιλοξενίας του Σωματείου στην περιοχή της Μακύνειας. Η ανταπόκριση του κ. Κοτρωνιά ήταν θετική και σε συνεννόηση με τα στελέχη της υπηρεσίας δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει άμεσα τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις με δέκα ποτίστρες, δίχτυ σκίασης και ενίσχυση του πλέγματος περίφραξης.

Επιπροσθέτως ο κ. Κοτρωνιάς επισήμανε ότι θα είναι αρωγός στις δράσεις του Σωματείου για την φροντίδα των αδέσποτων όσον αφορά σε εμβολιασμούς και αποπαρασίτωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στην συνάντηση έγινε και εκτενής αναφορά στη συνεργασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου με τα μέλη του Σωματείου σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών μέσω ημερίδων, διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων καθώς και κοινών δράσεων για την ενίσχυση του δικτύου υιοθεσιών.

Το θετικό κλίμα της συνάντησης επισφραγίστηκε με την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας που ως σκοπό έχει την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ναυπακτίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr