Ύμνοι Τσίπρα στον Μητσοτάκη γιατί… δεν κατήγγειλε τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Στα πανηγύρια που έστησαν τα Ινστιτούτα Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που επί των ημερών του υπογράφηκε η συμφωνία του αίσχους, ήταν συγκινημένος στην ομιλία του, κάνοντας μάλιστα λόγο για για τις «ιστορικές στιγμές» που μοιράστηκε με τον ομόλογό του από τα Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ.

Ξεκινώντας τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έκανε ειδική αναφορά στους 153 βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το Ποτάμι ή τότε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Όπως σχολίασε, όταν έγινε η συμφωνία δεν είχαν απλά «ωριμάσει οι συνθήκες», αλλά αν περίμεναν κι άλλο, ενδεχομένως να «σάπιζαν».

Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο γειτονικό κρατίδιο, με τη νέα κυβέρνηση να κάνει αναφορά σε «Μακεδονία», καταστρατηγώντας ακόμη και την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «η σοφία της συμφωνίας είναι ότι οι δικλείδες ασφαλείας έχουν ήδη τεθεί» και εξήγησε πως αν δεν τηρηθεί, δεν κινδυνεύει μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά η ίδια η «ύπαρξή» της», επισημαίνοντας ότι «τρίτες χώρες», όπως η Τουρκία και η Ρωσία, προσπαθούν να παρεμβαίνουν στα Βαλκάνια.

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η συμφωνία αυτή ήταν «στρατηγικής» σημασίας και για την ΕΕ.

Χαρακτήρισε «δικαιολογία» ότι δεν ψηφίζει η κυβέρνηση τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας αιχμές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται την «εσωτερική αντιπολίτευση».

Μάλιστα χαρακτήρισε «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι «δεν προχωράει σε μια λογική αυτοκαταστροφική καταγγέλλοντας τη συμφωνία όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr