Αντί να αφουγκραστούν την αποχή… ξαναφέρνουν τις αυτοδιοικητικές μαζί με τις ευρωεκλογές

Η θηριώδης αποχή των ευρωεκλογών δεν έχει να κάνει μόνο με το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, ούτε με το γεγονός πώς οι ευρωεκλογές δεν βγάζουν κυβέρνηση.

Η αποχή αυτή ήρθε ως φυσική συνέχεια των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια, όπου η αποχή σταθερά αυξάνεται. Η δημοκρατία μας οδεύει σε μία κρίση αντιπροσώπευσης και το πολιτικό σύστημα της χώρας βαδίζει το δρόμο της απονομιμοποίησης του. Το πολιτικό σύστημα, ωστόσο, για να μία φορά ως φαίνεται θα επιχειρήσει να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αντί να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των πολιτών που συγκροτούν το… κόμμα της αποχής, που μπροστά του το 41% του Μητσοτάκη φαντάζει αμελητέα ποσότητα.

Θα φέρουν ρύθμιση για ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τις αυτοδιοικητικές εκλογές… Και η ρύθμιση αυτή θα έχει και διακομματική συναίνεση. Έτσι επειδή κάποιος θα πάει να ψηφίσει τον ξάδελφο που κατεβαίνει υποψήφιος στο χωριό, θα «αναγκαστεί» να ψηφίσει και κάποια τηλεπερσόνα από αυτούς που κατεβάζουν σχεδόν όλα τα κόμματα ως υποψήφιους ευρωβουλευτές. Και όλα καλά…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr