Οι αριθμοί που… λένε την αλήθεια “για τη μικρότερη ΝΔ όλων των εποχών”

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τη «μικρότερη Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών». Οι αριθμοί τον δικαιώνουν, και λένε την αλήθεια. Στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων που έχει συγκεντρώσει ποτέ στην Ιστορία της, από την ίδρυσή της από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός είναι σοκαριστικά μικρός, και αφορά τόσο τις βουλευτικές εκλογές όσο και τις ευρωεκλογές του τελευταίου… μισού αιώνα. Τα συμπεράσματα δε επιδεινώνονται, αν συνυπολογίσει κανείς ότι, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, η ιστορική κοινωνική βάση του οποίου μετακόμισε πλειοψηφικά στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα την εποχή των Μνημονίων, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να διατηρήσει ακέραιο και συμπαγές ένα μεγαλύτερο τμήμα της δικής της ιστορικής κοινωνικής βάσης.

Η σημερινή συρρικνωμένη εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας απέχει… ωκεανούς από την εποχή της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας των 3,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, που στις βουλευτικές εκλογές του 2004 έφτασαν στην κάλπη για να στηρίξουν τον Κώστα Καραμανλή. Διαμορφώνοντας τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που κατεγράφη ποτέ στην Ελλάδα.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr