Κι όμως η Αειφορική Γεωργία (χωρίς φοιτητές) έχει τη μεγαλύτερη ΕΒΕ

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για την υποβολή του μηχανογραφικού από τους υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) και οι Συντελεστές της ΕΒΕ, που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, μας προκάλεσε εντύπωση ότι τη μεγαλύτερη ΕΒΕ έχει το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας, που έχει και ελαφρώς μεγαλύτερο συντελεστή ΕΒΕ (0.85 έναντι 0.80) σε σχέση με τα άλλα τρία Τμήματα της Σχολής.

Δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο στην προσέλκυση φοιτητών. Γιατί, η ιδιαιτερότητα του Τμήματος αυτού ως νεοϊδρυθέν είναι ότι φέτος είναι μόλις η δεύτερη χρονιά του στο μηχανογραφικό και πέρυσι στην πρεμιέρα του είχε μόνο 13 επιτυχόντες εισαχθέντες σε αυτό και μάλιστα προερχόμενοι όλοι από τα ΕΠΑΛ. Οι εμπλεκόμενοι με το συντελεστή βαρύτητας υποθέτουμε ότι κάτι θα ξέρουν περισσότερο από εμάς. Όμως αν και φέτος έχουμε ένα παρόμοιο αριθμό επιτυχόντων στο Τμήμα, τότε μοιραία κάποια στιγμή θα ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον του…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr