Σε αδιέξοδο οι επαγγελματίες από τα υψηλά ενοίκια

Πυκνώνουν οι ανησυχίες και ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου (προφανώς και δεν αναφέρομαι στο κτίριο) από τον εκτροχιασμό που έχουν πάρει τα ενοίκια.

Το πρόβλημα αναδεικνύεται ιδιαίτερα οξύ (αυτό καταγράφεται εσχάτως και στις δημοσκοπήσεις) σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ακίνητα και έρχεται η ώρα ανανέωσης των συμβολαίων τους. Εκεί καταγράφονται αμέτρητες πλέον περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες όχι μόνο ανεβάζουν την «ταρίφα» των ενοικίων όσο θέλουν, αλλά εκβιάζουν τους επαγγελματίες να αναλαμβάνουν οι ίδιοι υποχρεώσεις που βάσει του νόμου ανήκουν στους ιδιοκτήτες.

Έτσι, έχουμε περιπτώσεις να καλύπτουν οι ενοικιαστές επαγγελματίες κτιριακές φθορές, να πληρώνουν αυτοί την ασφάλεια κτιρίου και άλλα απαράδεκτα και πρωτάκουστα φαινόμενα. Ήδη έχουμε κρούσματα, ειδικά στην Αθήνα, εγκατάλειψης στέγης ακόμα και από αλυσίδες, πολύ περισσότερο από μεμονωμένους επαγγελματίες, που αφήνουν πίσω τους «καμένη γη» -δηλαδή ερημώνουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις με την αποχώρηση της εταιρείας τους-, ψάχνοντας απεγνωσμένα για εναλλακτικές λύσεις.

Μαθαίνω ότι για το πρόβλημα (γενικώς των ενοικίων) είναι ενήμερος ο πρόεδρος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει παραγγελιά προκειμένου να του ετοιμάσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο εν όψει του νέου πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ.

πηγή : powergame.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr