Η Αιτωλική Αναπτυξιακή έφερε τη Μεσογειακή Διατροφή κοντά στους νέους

10 επιμορφωτικές διαλέξεις σε σχολεία και αθλητικά σωματεία του Δήμου Ναυπακτίας

Στο πλαίσιο της ΔράσηςΒ3 «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές διαλέξεις», η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, επικεφαλής εταίρος του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Το Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας ΙΙ – BIO EFFECT GREECE», υλοποίησε με επιτυχία τον Μάιο 2025 δέκα επιμορφωτικές διαλέξεις σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αθλητικούς συλλόγους της Ναυπάκτου, με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής παιδείας των εφήβων.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εισηγήτρια τη διατροφολόγο Αθηνά Κατσίκα και φιλοξενήθηκαν στους εξής φορείς:
• 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου (1 διάλεξη)
• 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (3 διαλέξεις)
• 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (2 διαλέξεις)
• Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ Ναυπάκτου (3 διαλέξεις)
• Αθλητικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ (1 διάλεξη)

Η κάθε παρουσίαση ήταν μία διαδραστική, βιωματική εμπειρία, με στόχο να μυήσει τους νέους στα θεμέλια της υγιεινής διατροφής και της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων. Οι μαθητές και αθλητές ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για:
• Τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά
• Τη Μεσογειακή Πυραμίδα και το «Πιάτο της Ισορροπημένης Διατροφής»
• Τη σημασία του πρωινού, του δεκατιανού και των υγιεινών γευμάτων
• Τις διατροφικές συστάσεις για εφήβους και αθλητές
• Τον ρόλο της φυσικής άσκησης, του ύπνου και της αποφυγής υπερβολικής χρήσης οθονών
• Τα οφέλη της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων και τις διαφορές με τα συμβατικά
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενθουσιώδης. Οι διαλέξεις ολοκληρώνονταν πάντα με ανοιχτό διάλογο και ερωτήσεις, δίνοντας χώρο στις απορίες και στις εμπειρίες των μαθητών, μετατρέποντας την ενημέρωση σε ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.
Παράλληλα, στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ο «Οδηγός Υγιεινής Διατροφής», μια ολοκληρωμένη έκδοση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου συνεργασίας. Ο οδηγός παρέχει πρακτικές γνώσεις για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, την κατανόηση της διατροφικής αξίας των τροφών, την αξιολόγηση τροφίμων με βάση τη σύστασή τους σε σάκχαρα, λιπαρά και αλάτι, αλλά και ειδική αναφορά στα βιολογικά προϊόντα, που προάγουν τόσο την υγεία όσο και τη βιωσιμότητα.

499969148-1434891401292249-7861458598206266643-n
499981846-1434891464625576-4450933736209560711-n
500058530-1434891507958905-4392334516603894180-n
500075099-1434891547958901-3398135889060384920-n
500080608-1434891334625589-1376596207120926377-n
500234825-1434891607958895-4438470517139818396-n
500473306-1434891701292219-6541437418413430208-n
501217855-1434891617958894-268423863286001319-n
501315893-1434891361292253-3856009067825841029-n

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr