Περιφερειακό Συμβούλιο: Να δώσει προτεραιότητα η Πολιτεία στη συντήρηση των κτιρίων

Με αφορμή το πρόσφατο, θανατηφόρο δυστύχημα στο κέντρο της Πάτρας, μετά την κατάρρευση εξωτερικού στοιχείου παλαιάς πολυκατοικίας, με πρωτοβουλία του κ. Μπλέτσα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συμφώνησε σήμερα στην έκδοση ψηφίσματος όπου θα εκφράζεται η προτεραιότητα που πρέπει να δώσει η Πολιτεία στην δημιουργία και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συντήρησης των ιδιωτικών κτιρίων, ειδικά των παλαιοτέρων.

Ο κ. Μπλέτσας ανέφερε πως το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας απέστειλε στον Υπουργό ΥΠΕΝ μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη πρόταση που αφορά στο σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή ειδικού προγράμματος, που θα υλοποιείται από διπλωματούχους μηχανικούς και θα φορά τον έλεγχο των κατασκευών και την πρόταση πραγματοποίησης καίριων παρεμβάσεων συντήρησης και αναβάθμισης αυτών, ζητώντας την υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης και από το Περιφερειακό Συμβούλιο ως ψήφισμα, προκειμένου να αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr