«Το Παλτό» του Ν.Γκόγκολ από το Τμήμα Ενηλίκων του «Μικρού Θεάτρου»

ΤΟ ΠΑΛΤΟ
H ιστορία ενός μικρού ανθρώπου

Μες την καρδιά του καλοκαιριού, ένας βαρύς , άγριος χειμώνας έρχεται να μας επισκεφτεί.Ο χειμώνας του ΑκάκιΑκάκιεβιτς από τη μακρινή Ρωσία, έρχεται να παγώσει το χρόνο με μια ιστορία ενός μικρού ανθρώπου και να ζεστάνει το μέσα μας όπως ποτέ άλλοτε. Ο μικρός αυτός υπαλληλάκος, ο Ακάκιος που δεν έχει σκεφτεί ποτέ κακό για κανέναν, που ζει αθόρυβα και αόρατα, που δεν πιάνει καθόλου χώρο και που ζει και δουλεύει σαν το μυρμήγκι, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενοχλεί όλο το σύμπαν για ένα απλό παλτό.Ένας μικρός άνθρωπος που κατά λάθος έπεσε σε αυτόν τον σκληρό κόσμο, αναγκάζεται να ζει και να υπάρχει ανάμεσά μας σε μια καθημερινότητα βίας, χλευασμού και αδιαφορίας. Όταν το παλιό του παλτό πεθαίνει, αναγκάζεται και κατορθώνει μέσα από μεγάλες στερήσεις και αιματηρές οικονομίες να αγοράσει ένα καινούριο παλτό, που του δίνει ζεστασιά, κύρος και αποδοχή. Όταν όμως ένα βράδυ, πέφτει θύμα κλοπής, χάνει το πολύτιμο παλτό του και μαζί με αυτό, τα όνειρά του, την αξιοπρέπειά του και την ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο. Μοναδική του διαφυγή ο δικός τουονειρικός κόσμος και η επιστροφή στην παιδική του ηλικία, σε όποια μνήμη τον κάνει να νιώθει ασφαλής. Εκεί που όλοι τρέχουμε όταν κάποιος μάς πειράζει, μάς κοροϊδεύει, μάς λέει χοντρό, γυαλάκια, φλώρο, σπυράκια, σκελετό, ασπρουλιάρη, Αλβανό, μαύρο, γκέι, χωριάτη, μάς κλέβει το φαγητό, μάς χτυπάει, μάς κλέβει τα λεφτά, την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα να υπάρχουμε όπως πραγματικά θέλουμε. Μια ιστορία ανάμεσα σε δυο κόσμους. Διαχρονικά επαναστατική και διαχρονικά επίκαιρη. Ένα παραμύθι που έχει κάτι να μάς θυμίσει!
Για όλους όσους αυτός ο κόσμος δεν χώρεσε και δενσυγχώρεσε ποτέ!

ΥΓ. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δασκάλου μου, Δημήτρη Ήμελλου, που τόσα πολλά έμαθα από αυτόν και θα κουβαλάω βαθιά μέσα μου.
Κατερίνα Καραδήμα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή – σκηνοθεσία : Κατερίνα Καραδήμα
Κοστούμια: η ομάδα
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Καραδήμα
Φωτισμοί: Στέλιος Μερμίγκης
Ηχητική επεξεργασία: Σάσα Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Δασκαλή
Φωτογράφιση: Art8 : Πάνος Καλτσάς, Δημήτρης Κούρτης, Ελένη Λίτινα, Κώστας Τσόλκας

ΠΑΙΖΟΥΝ
Σοφία Βασιλείου
Ρούλα Γκατζόγια
Φώτης Καραγιάννης
Βαγγέλης Καράνης
Μαίρη Κίτσου
Βίκυ Κλέσουρα
Γιώργος Λαζούρας
Τάκης Λιάγκας
Φωτεινή Μακρυνάκη
ΒάσωΜοσχάκη
Σάσα Παπαγεωργίου
Ρούλα Παπαδημητρίου
Σπύρος Παππάς
Λένα Σπέντζα
Λεωνίδας Σταρακάς
Αφροδίτη Σωτηροπούλου
Κωνσταντίνα Τασούλα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 23,24,25 & 27,28,29 Ιουνίου
ΏΡΑ: 21:15
ΧΩΡΟΣ: Μικρό Θέατρο – Κέντρου 26 Αγρίνιο
ΤΗΛ. 2641046619

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Στο ταμείο του θεάτρου, από 16/6 καθημερινά 7 μμ. έως 9 μμ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: agrinioculture.gr
ΧΟΡΗΓΟΣ: foss555

KALTSAS-DSC1667
KALTSAS-DSC1709
KALTSAS-DSC1783
KALTSAS-DSC1829
KALTSAS-DSC1893
KALTSAS-DSC1903
KALTSAS-DSC1924
KALTSAS-DSC2043
KALTSAS-DSC2063
KOURTIS-DSC-0160
KOURTIS-DSC-0224
KOURTIS-DSC-0375
KOURTIS-DSC-0420
KOURTIS-DSC-0477
KOURTIS-DSC-0596
LITINA-2025-06-11-Minos-photos-55652025-06-11-1
TSOLKAS-TSOLKAS-DSC-0714
TSOLKAS-TSOLKAS-DSC-0903Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr