Την Δευτέρα και την Τρίτη περνούν διαδοχικά το κατώφλι των ανακριτικών αρχών Αγρινίου οι επτά συλληφθέντες για το νέο κύκλωμα διαφθοράς στο Δημόσιο — αυτή τη φορά στον ΕΦΚΑ.
Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, παρακολουθούσαν τις κινήσεις και τις συνομιλίες των εμπλεκομένων και, όπως φαίνεται, «έπιασαν λαβράκι».
Ποιοι φέρονται να εμπλέκονται
Σύμφωνα με τις αρχές, στο κύκλωμα συμμετείχαν μία επιχειρηματίας – έμπορος ρούχων με αρχηγικό ρόλο, ένας ιδιώτης γιατρός, δύο υπάλληλοι του τοπικού ΕΦΚΑ, δύο νοσηλεύτριες και μία ακόμη γυναίκα. Όλοι φέρονται να εξαπατούσαν τις επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε να χορηγούνται επιδόματα αναπηρίας σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν.
Τι αποκάλυψε ο «κοριός»
Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε πώς οργανωνόταν η παρουσίαση των «μαϊμού» ασθενών, οι οποίοι εμφανίζονταν στις επιτροπές ακόμα και με αναπηρικά αμαξίδια.
Το Newpost παρουσιάζει ορισμένους από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους των μελών του κυκλώματος.
«Θέλουμε να τρελιάσουν τα πόδια του»
Σε μία από τις συνομιλίες, η φερόμενη ως αρχηγός δίνει οδηγίες προετοιμασίας για έναν άνδρα, ακόμη και με χρήση ηρεμιστικών:
58χρονη: Πρέπει να πάρει δυο χαπάκια. Του τα εξήγησα αυτά, είναι τα Xanax τα 0.5, αλλά θα πάρει δύο μαζί το βράδυ, κατά τη μία.
Γυναίκα: Να σου πω, εδώ έχω Xanax εγώ. Του πες να πάει να πάρει;
58χρονη: Όχι, έχω κι εγώ, παιδί μου. Άκου, άκου… Το στρώμα κατάκλισης θα το βάλεις.
Γυναίκα: Πάλι;
58χρονη: Ναι, βέβαια, βέβαια πάλι. Είναι σοβαρό τώρα. Θα έρθει η … να του βάλει τον καθετήρα και τις κατακλίσεις και αυτά. Θα πάει από το βράδυ στο σπίτι, λούφα μέσα. Αργά θα πάρει τα δύο τα χαπάκια του, θα τον τακτοποιήσεις, να τελειώνουμε. Μην μπλέξουμε εδώ. Άκου: την Κυριακή το βράδυ, στο σπίτι σου, με δύο Xanax των 0.5 δεν παθαίνει τίποτα. Τώρα θέλουμε να τρελιάσουν τα πόδια του και, αν δούμε το (ακατάληπτη λέξη) το πρωί, η … θα του δώσει άλλο ένα των 0.5, μου είπε.
«Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες»
Σε άλλη συνομιλία μεταξύ της 58χρονης και μίας από τις νοσηλεύτριες:
58χρονη: Θα ξαναπεράσει, αλλά μία αξονική τα κανόνισα εγώ.
Νοσηλεύτρια: Εντάξει, μάνα μου, ωραία.
58χρονη: Άκου. Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες.
Νοσηλεύτρια: Εντάξει, μάνα μου, ωραία.
58χρονη: Θα είναι ο … θα τη σώσει την κατάσταση αύριο. Λοιπόν, αν σε ρωτήσει κανένας, τα ξέρεις τα γνωστά: εξυπηρέτηση κάνω, πες. Γιατί η γυναίκα που τον προσέχει είναι και αυτά… Στρώματα απόψε τους είπα, θα έχετε τα πάντα έτοιμα εκεί, λέω.
«Αυτή η μπουριασμένη που ήταν σήμερα, ποια π$#@ είναι;»
Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν και τις αντιδράσεις όταν κάποια πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελαν:
Γυναίκα: Τζίφος, τζίφος. Άσε με, έχω αρρωστήσει.
58χρονη: Τι έγινε;
Γυναίκα: Αυτή η μπουριασμένη που ήταν σήμερα, ποια π$#@ είναι; Ενώ ο … το έπαιξε πολύ καλά, οι άλλοι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ καλοί, δηλαδή και μαζί μου και αυτά. Ούτε δευτερόλεπτο δεν τον κοίταξε, άρχισε να φωνάζει εδώ πέρα στην τραπεζαρία να της δώσω αξονική και το άλλο, ότι ο … πέρασε εγκεφαλικά.
Στην ίδια συνομιλία γίνεται και αναφορά σε χρήματα:
Γυναίκα: Εσένα τι φέρνω δηλαδή, για να ξέρω;
58χρονη: Εξίμιση… έξι οχτακόσια (6.800)
πηγή :newpost.gr