Η «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι στο Μεσολόγγι

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Θεατράκι του Λιμανιού – Είσοδος Ελεύθερη

Το Άρμα Θέσπιδος, δημιούργημα του Κώστα Καζάκου, επισκέπτεται την πόλη μας, το Μεσολόγγι, για μια μοναδική παράσταση του έργου «Η Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι, την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2025, στις 21:30στο θεατράκι στο Λιμάνι, με ελεύθερη είσοδο.

Η Λοκαντιέρα, έργο που παίχθηκε για πρώτη φορά το 1753, είναι μία κωμωδία με πνευματώδεις διαλόγους και απολαυστικές παρεξηγήσεις, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, που συνδυάζει το κωμικό στοιχείο με μια αιχμηρή κοινωνική κριτική για τα παιχνίδια εξουσίας των φύλων.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αντώνης Η. Σακελλαρίου (Εκδόσεις Δωδώνη)
Σκηνοθεσία-Διασκευή Δραματουργική Επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: ΚέννυΜακΛέλλαν
Κινησιολογία: Καμίλο Μπεντακόρ
Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου
Φωτογράφηση παράστασης: Βασίλης Ζαβέρδας
Βίντεο: Κωνσταντίνος Λιόπετας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Βασιλόπουλος
Δημήτρης Καρακούσης
Βασίλης Κόκκαλης
Ελένη Νάτση
Αλίκη Οικονομοπούλου

Υπόθεση:
Στο πανδοχείο της στη Φλωρεντία, η γοητευτική και δυναμική Μιραντολίνα έχει μάθει να διαχειρίζεται τους άντρες που την πολιορκούν. Ο Μαρκήσιος, αν και αριστοκράτης, είναι τσιγκούνης και δίχως περιουσία, ενώ ο Κόμης, νεόπλουτος και φιλόδοξος, προσπαθεί να την κερδίσει με δώρα. Η άφιξη του Ιππότη, ενός δηλωμένου μισογύνη, που περιφρονεί τις γυναίκες αι αδιαφορεί για τα παιχνίδια του έρωτα, πυροδοτεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη Μιραντολίνα. Αποφασισμένη να τον κάνει να υποκύψει, επιστρατεύει όλη τη γοητεία και την εξυπνάδα της. Με φαινομενική αθωότητα, τον περιποιείται, τον προσεγγίζει με λεπτούς χειρισμούς και τον οδηγεί σταδιακά στην ερωτική του πτώση. Όταν εκείνος συνειδητοποιεί πως έχει παγιδευτεί, χάνει τον έλεγχο, μετατρέποντας την αδιαφορία του σε παθιασμένη εμμονή. Στην τελική ανατροπή, η Μιραντολίνα αιφνιδιάζει τους πάντες επιλέγοντας να παντρευτεί έναν υπηρέτη, αποδεικνύοντας ότι η ανεξαρτησία της δεν διαπραγματεύεται.

Η παράσταση πραγματοποιείται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Πληροφορίες:2610 623730 και www.dipethepatras.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr