Να εφαρμοστεί το νέο καθεστώς ΦΠΑ για τις Μικρές Επιχειρήσεις ζητά ο ΣΕΕΔΑ

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Πιερρακάκη, ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών του Δήμου Αγρινίου (ΣΕΕΔΑ), ζητά νέο καθεστώς ΦΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις, όπως προβλέπει σχετική Οδηγία της Ε.Ε.

Αναλυτικά η επιστολή :

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου ΣΕΕΔΑ θέλει να σας ζητήσει να προχωρήσετε άμεσα στην ενσωμάτωση της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) 2020/285 η οποία προβλέπει νέο καθεστώς ΦΠΑ για τις Μικρές Επιχειρήσεις.

Ειδικότερα σας ζητούμε:
• την άμεση εφαρμογή του νέου καθεστώτος από 1η Σεπτεμβρίου.
• την απαλλαγή από ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 85.000 ευρώ .
• απλές και γρήγορες διοικητικές διαδικασίες και ετήσια δήλωση ΦΠΑ
• ενημέρωση και υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Ο Σύλλογος μας τονίζει ότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη Μικρή και πολύ Μικρή Επιχειρηματικότητα η Κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή προσπάθεια που σκοπό έχει την ενίσχυση και τη στήριξης της. Η εφαρμογή του νέου καθεστώτος ΦΠΑ θα δώσει ανάσες σε χιλιάδες Μικρές Επιχειρήσεις και θα τις βοηθήσει να επιβιώσουν .

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κωστίκογλου Σωκράτης Γιοπάνος Ιωάννης

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr