Το mystreet περιορίζει την… ανοχή του Δήμου Αγρινίου

Το χάος που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Αγρινίου και το όργιο των παραβιάσεων του κανονισμού των κοινοχρήστων χώρων, που γίνεται με την ανεκτική στάση της δημοτικής αρχής Αγρινίου αποκαλύπτει από τις πρώτες μέρες κιόλας λειτουργίας του το mystreet.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για αυτή την ψηφιακή εφαρμογή, όπου οι πολίτες μπορούν να προβαίνουν σε καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων φιλοδοξεί, να βάλει τάξη σε αυτή την ανεκδίκητη κατάσταση. Και τα πρώτα σημάδια στο Αγρίνιο δείχνουν ότι το mystreet πιάνει τόπο.

Στο δήμο Αγρινίου αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρμόδιοι κινητοποιήθηκαν μόνο μετά από εισαγγελική παραγγελία και έτσι αναγκαστικά τις τελευταίες ημέρες κάνουν ελέγχους, οι οποίοι στο τέλος αποκάλυψαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας. Το τελευταίο διάστημα έχουν ελεγχθεί περί τα 100 καταστήματα και βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 55 παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στις αρχές του καλοκαιριού σε μία προσπάθεια του δήμου Αγρινίου να μπορέσει να εισπράξει τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων είχαν γίνει κάποιοι έλεγχοι, που περισσότερο είχαν χαρακτήρα πιεστικό για να συμμορφωθούν οι επαγγελματίες με τον επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων και όχι να επιβληθούν πρόστιμα στους παραβάτες… Μάλιστα τότε οι αρμόδιοι του Δήμου Αγρινίου είχαν παραδεχθεί δημοσίως ότι από τους 100 επαγγελματίες που ελέγχθηκαν μόνο τρεις ήταν απολύτως νόμιμοι.

Και η παραβατικότητα τις πρώτες μέρες εφαρμογής του mystreet στο Αγρίνιο δείχνει ότι καλά κρατεί ακόμη…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr