Μέσα σε λίγες μέρες δεν αλλάζουν πολλά σε μία ομάδα. Ο Γιάννης Αναστασίου κατάφερε όμως να διαφοροποιήσει κάτι σημαντικό στον Παναιτωλικό. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Αυτό έχει να κάνει με την ψυχραιμία των παικτών του.
Το είπε και σε δηλώσεις του: «Είπα στα παιδιά ότι είναι σημαντικό να μείνουν συγκεντρωμένοι. Αν προηγηθεί ο ΟΦΗ να μην πανικοβληθούμε, χάσουμε το μυαλό μας, την οργάνωσή μας και την υπομονή μας ως ομάδα. Αν είχαμε υπομονή θα βάζαμε γκολ. Ήμουν πεπεισμένος. Με υπομονή, πίστη και πειθαρχία τα καταφέραμε. Είχαμε πολλές αντιξοότητες. Δεν είχαμε στόπερ, τραυματίστηκε το σέντερ φορ μας, το άλλο φορ έλειπε με κόκκινη. Ήταν δύσκολα, έπρεπε να κάνουμε “αλχημείες”. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν».
Πολλές φορές τη φετινή σεζόν ο Παναιτωλικός έχει μείνει πίσω στο σκορ και οι παίκτες του έχαναν το μυαλό τους. Έβγαιναν από τη συγκέντρωσή τους και το πλάνο τους και στράβωνε πολύ η αναμέτρηση. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Την πήρε και τη σήκωσε την ομάδα του Αγρινίου ο αντίπαλος.
Αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός βρέθηκε δύο φορές σε θέση… σοκ. Γκάφα του Μαυρία, πέναλτι και 0-1. Στη συνέχεια πάνω που ισοφάρισε, στο… καπάκι δέχεται το 1-2. Ψυχραιμία, ηρεμία και σύνεση σε όλα. Αυτό φώναζε από τον πάγκο ο Έλληνας τεχνικός, αυτό γινόταν στο γήπεδο. Ήρθε η ανταμοιβή και η βασική αλλαγή που ήθελε να δει. Μένει να δούμε αν θα είναι έτσι και τα επόμενα ματς.
πηγή : sportime.gr