Επαναφορά της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου

Με έγγραφο αίτημα προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων ζητά να τεθεί εκ νέου το αίτημα της επαναφοράς της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ 2 << Οι πολύτεκνες οικογένειες ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ>>, αυτή δε η ειδική φροντίδα κατ επιταγή της ως άνω, αυξημένης τυπικής ισχύος, διατάξεως, τεκμηριώνεται εν τοις πραγμάσιν, τύποις και ουσία, ως υπηρετούσα το Ευρύτερο Δημόσιο Συμφέρον. Δεν συνιστά πρόνοια, δίκην ελεημοσύνης, αλλά κατοχυρώνει ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, τα οποία η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να διασφαλίζει υπέρ των πολυτέκνων, ήτοι τα απορρέοντα εκ της πολυτεκνικής ιδιότητας ισχυρά Δικαιώματα, σύμφωνα και με το άρθρο 6 παρ 3 του Ν3454/2006,το οποίο ρητώς διαλαμβάνει ότι << οι γονείς, που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του Ν 860/1979 (ΦΕΚ 2 τεύχος Α΄) ,<<διατηρούν ΙΣΟΒΙΩΣ και απολαμβάνουν ΙΣΟΒΙΩΣ τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα>>!!!.

Ως εκ τούτο ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και κατά παράβαση των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος καταργήθηκε η ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ υπέρ των ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ , με το πρόσχημα της σοβούσας οικονομικής δυσπραγίας στη χώρα !!

Ωστόσο παρήλθαν πολλά έτη από του χρόνου της παράνομης κατάργησης της ισόβιας σύνταξης , η οποία συνετέλεσε και στην έκρηξη της δημογραφικής συρρίκνωσης μαζί με άλλους παράγοντες…!! Σήμερα πλέον που η χώρα εμφανίζει υψηλά ταμειακά πλεονάσματα, κυρίως λόγω των Εμμέσων φόρων, όπως ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και άλλοι, ο δε πληθυσμός και ιδίως οι πολύτεκνες οικογένειες, αναλογικά με άλλες, αναγκάζονται να καταβάλουν μέγιστα ποσά εμμέσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ, ενώ δε, λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών τους, και οι άλλες οικονομικές τους υποχρεώσεις απομυζούν το οικογενειακό τους εισόδημα μέχρι των επιπέδων της πενίας, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η επαναφορά της προαναφερόμενης ισόβιας σύνταξης!!!

Κατόπιν τούτων και παρά τις ακατανόητες μέχρι σήμερα αρνήσεις της κάθε εξουσίας, να επαναφέρουν το δικαίωμα της ισόβιας σύνταξης στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ ,εκτιμούμε ότι είναι καιρός να τεθεί εκ νέου και πάλι, από την ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ το επιτακτικό, εκ του Συντάγματος και εκ της αγωνιώσης Ελληνικής Κοινωνίας, ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ της ΙΣΟΒΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ στις ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ !!

Έτσι θα δοθεί, μαζί με άλλα, ένα καλό κίνητρο προς ανάσχεση της Δημογραφικής Κατάρρευσης της ΕΛΛΑΔΟΣ μας… ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ..!!ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!

Αναμένουμε τις ΑΜΕΣΕΣ Ενέργειες σας και διατελούμε»

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews