Θα δούμε φέτος υδροπλάνα στην Αμφιλοχία;

Για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη προσθαλασσώθηκε υδροπλάνο στο λιμάνι της Ιτέας στη γειτονική φωκίδα. Η Hellenic Seaplanes πιστεύει ότι και η συγκεκριμένη περιοχή λόγω και της γειτνίασης με τους Δελφούς έχει την προοπτική για την ανάπτυξη των αερομεταφορών με υδροπλάνα. Αντίστοιχα χθες έγινε η πρώτη προσθαλάσσωση υδροπλάνου στην Κυλλήνη.

Πέρυσι είχαμε μία αντίστοιχη δοκιμαστική πτήση στο υδατοδρόμιο της Αμφιλοχίας, το μοναδικό που έχει χωροθετηθεί στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αντίστοιχα και σε άλλα λιμάνια. Το στοίχημα βεβαίως φέτος,αφού ούτε πέρυσι επί της ουσίας έγινε εφικτό να λειτουργήσει το δίκτυο των υδροπλάνων, είναι να υπάρξουν επιτέλους τακτικά δρομολόγια. Αλλά δυστυχώς ασχέτως των επιδιώξεων της Ηellenic Seaplanes δεν προκύπτει κάτι τέτοιο στον ορίζοντα, παρά το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά και με το άνοιγμα της νέας τουριστικής σεζόν.

Μέχρι στιγμής πάντως στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν έχουν ανακοινωθεί τακτικά δρομολόγια, ούτε φυσικά υπάρχει η σχετική δυνατότητα για κράτηση θέσεων.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews