Ξεκίνησε η έριδα Παπαναστασίου και Παπαθανάση για την έδρα

Επίθεση από proxy του Δημάρχου στο βουλευτή, επειδή συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υπουργό…
Προβληματισμός στη ΝΔ, που δεν μπορεί να χαρεί ούτε με τα ευχάριστα 

Και πάνω που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει να κάνει κάτι καλό για την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα για το Αγρίνιο έρχεται η εσωτερική φαγωμάρα, αναφορικά με την… πατρότητα της απόφασης να αξιοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Αγρίνιο ως βάση των εναέριων μέσων της πολιτικής προστασίας.

Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου έσπευσε να επικρίνει το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Παπαθανάση, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στην Πάτρα στην έδρα της Περιφέρειας, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο βουλευτής έκανε μία δήλωση ευχαριστώντας ουσιαστικά τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί το  στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Αγρίνιο. Όμως ο Γιάννης Βασιλείου έσπευσε να επικρίνει το βουλευτή επισημαίνοντας με νόημα ότι «κάποιοι άλλοι δούλευαν συστηματικά πολύ πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις» και καταλογίζοντάς του επί της ουσίας προσπάθεια «να οικειοποιηθεί το αποτέλεσμα». «Η καθαρότητα απαιτεί να λέμε τα πράγματα όπως είναι, άλλοι εργάστηκαν και άλλοι εμφανίστηκαν στο τέλος. Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από πατρότητες της τελευταίας στιγμής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βασιλείου.

Στο βαθμό που οι σκέψεις του Γιάννη Βασιλείου απηχούν ευρύτερα την πολιτική λογική της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, φαίνεται ότι ουδείς δικαιούται ούτε καν να ευχαριστεί τον υπουργό, όταν λαμβάνεται μία απόφαση θετική για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Μόνο ο δήμαρχος –εικάζουμε- ότι δικαιούται να ευχαριστεί τους υπουργούς της κυβέρνησης. Ο Θανάσης Παπαθανάσης στη συγκεκριμένη συμμετείχε απλώς στη σύσκεψη με τον υπουργό και φαίνεται ότι αυτό ενόχλησε τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου… Με το σκεπτικό αυτό μάλλον οι βουλευτές θα πρέπει να είναι απόντες.

Ωστόσο ο Γιώργος Παπαναστασίου στο δημοτικό συμβούλιο δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, φορές, ιδίως όταν συζητούνται θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του δήμου όπως το πανεπιστήμιο, το νοσοκομείο, οι αυτοκινητόδρομοι, έχει αναρωτηθεί που είναι και τι κάνουν οι βουλευτές… Τελικά όμως ο δήμαρχος τους βουλευτές τους χρειάζεται μόνο, όταν συμβαίνουν άσχημες εξελίξεις για τον τόπο, για να μπορεί να στρέφει τα βέλη του προς τα εκεί… Στα καλά θα πρέπει μάλλον να εξαφανίζονται.

Οι έριδες λοιπόν μεταξύ Παπαναστασίου και Παπαθανάση με φόντο την ισχυρή πιθανότητα ο Δήμαρχο να είναι στις προσέχεις εκλογές υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος -οι συνεργάτες του μιλούν για κλειδωμένη υποψηφιότητα- έχουν δημιουργήσει μεγάλο σούσουρο στη γαλάζια Ιερουσαλήμ και φυσικά έχουν φτάσει μέχρι τα κεντρικά της οδού Πειραιώς, δημιουργώντας βεβαίως έντονο προβληματισμό. Και αυτό γιατί οι ευχάριστες ειδήσεις για τις τοπικές κοινωνίες δεν θα έπρεπε να επισκιάζονται από εσωκομματικές – προσωπικές έριδες.  Δυστυχώς όμως υπάρχουν στη μέση οι προσωπικές φιλοδοξίες… που ενίοτε “καταστρέφουν” ακόμα και τα ευχάριστα.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews