Τη συσσώρευση φθοράς για την κυβέρνηση, μετά από μια επταετία Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου, επιβεβαίωσαν τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας GPO.
Στο μεταίχμιο της μετά-πασχαλινής περιόδου, που ήρθε να λειτουργήσει ως επώαση της κοινωνικής αντίδρασης για μια σειρά από πτυχές της κυβερνητκής πολιτικής που ενοχλούν τους πολίτες περισσότερο συχνά και έντονα σε σχέση με το παρελθόν, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κινούνται στα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί αυτό το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.
Η ευμετάβλητη στατιστική, δείχνει ότι, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει δύσκολα πόντους και ανακάμπτει, όταν στη δημόσια ατζέντα κυριαρχούν θετικές ειδήσεις και πρωτοβουλίες, και χάνει πολύ εύκολα και γρήγορα, και με μεγαλύτερη ένταση από το παρελθόν πόντους, όταν στο επίκεντρο βρίσκεται μια ατζέντα σκανδάλων, διαφθοράς και οικονομικής ανέχειας, λόγω της ακρίβειας.
Η εικόνα που αποτυπώνεται, με τη Νέα Δημοκρατία να κινείται σταθερά κάτω από το όριο του 25%, και να δυσκολεύεται να το υπερβεί, ακόμη και όταν οι συνθήκες στη δημόσια ατζέντα είναι ευνοϊκές για τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προϊδεάζει για ραγδαία ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού μετά τις επόμενες εκλογές, με κυβερνήσεις συνεργασίας να διαδέχονται την αυτοδύναμη κυριαρχία της τελευταίας επταετίας.
πηγή : ysterografa.gr







