Πολιτιστική σύμπραξη φορέων της Θεσσαλονίκης στο Μεσολόγγι για την επέτειο της Εξόδου

Με την πραγματοποίηση μεγάλης χορωδιακής συναυλίας στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή, 10 Μαΐου 2026, συνεχίστηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευρεία καλλιτεχνική σύμπραξη, στην οποία συμμετείχαν η χορωδία «Μελωδές & Ελεύθερες Φωνές», η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Τα Θέσφατα» και η χορωδία του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης. Οι τρεις φορείς της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και συνθέτριας Ελευθερίας Μεταξά-Αρμοδώρου, εστιάζοντας στη σύνδεση της ιστορικής μνήμης με την έντεχνη και λαϊκή μουσική παράδοση.

Η επιλογή του ρεπερτορίου περιλάμβανε κομβικά έργα των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Κραουνάκη, Κουγιουμτζή, Κάλδαρα και Λεοντή, ενώ παρουσιάστηκαν και πρωτότυπες συνθέσεις της κ. Μεταξά σε μελοποιημένη ποίηση βραβευμένων Ελλήνων δημιουργών. Η παρουσίαση αυτή λειτούργησε ως ένας ζωντανός φόρος τιμής στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του αγώνα για την ελευθερία μέσα από τη συλλογική φωνή των χορωδιακών σχημάτων.

Η εκδήλωση προσέφερε μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία στους παρευρισκόμενους, εντάσσοντας τη χορωδιακή δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας στον κεντρικό κορμό των επετειακών δράσεων της Ιεράς Πόλεως.

01
02
03
04
05
06
07

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews