Απογοήτευση στους παλαιούς ψηφοφόρους της ΝΔ προκάλεσε η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για τα 47 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, που έφερε την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Σήμερα μόλις αναρτήθηκε σχετικό βίντεο του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, που μάλλον δεν έπρεπε να συμβεί αφού η επέτειος ήταν χθες, 28 Μαΐου και τα προηγούμενα έτη γίνονταν εκδηλώσεις στο Ζάππειο στις οποίες συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και βεβαίως οι νεοδημοκράτες.
Γιατί το πολιτικό όραμα του Καραμανλή χρονολογείται από την πρώτη κιόλας περίοδο της πρωθυπουργίας του τη δεκαετία του 1950 καταφέρνοντας τον Ιουνίου του 1961 την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή συμμαχία της εποχής. Εκείνη τη συμφωνία με τον ντε Γκωλ και τον Αντενάουερ έβαλε ξανά μπροστά μόλις επανήλθε το 1974 και πάλεψε επί 5 έτη έως ότου η χώρα αποτελέσει πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Κι ήταν ο Καραμανλής που ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 1983 μιλώντας στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε θέσει το ερώτημα: «θέλουμε την ένωση ή όχι» λέγοντας ότι δεν αρκεί η οικονομική και νομισματική συνεργασία αλλά πρωτίστως η πολιτική, η οποία έως σήμερα αποτελεί ζητούμενο.
πηγή: newsbreak.gr







