Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μέσα από τη δημιουργία νέου κόμματος, το οποίο απαρτίζεται από πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι δυσαρεστημένους πασόκους, στερείται κοινωνικής δυναμικής, καθώς εκείνο που όλοι βλέπουμε είναι ένα «ανακάτεμα της τράπουλας» στον ευρύτερο κομματικό μικρόκοσμο της Κεντροαριστεράς, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανάπτυξη ενός ισχυρού ρεύματος υπέρ του πρώην πρωθυπουργού, που να γεννά ελπίδες ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης με όρους… ιστορικής αλλαγής και προοδευτικής κοσμογονίας.
Ταυτόχρονα, είμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προπαγάνδας, η οποία έχει στηθεί από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφους-οπαδούς του Αλ. Τσίπρα, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτον και καλύτερο τον πρόεδρό του κ. Σωκράτη Φάμελλο, οι οποίοι δείχνουν να τελούν υπό καθεστώς απελπισμένης ψυχολογικής αυθυποβολής, που αγγίζει τα όρια της δουλικής παράκρουσης, με σκοπό να μετατρέψουν τις ατομικές τους ανασφάλειες και την ωφελιμιστική υποταγή τους στον ίδιο σε «εθνικής εμβέλειας λύση».
Εμφανίζουν δηλαδή τον πρώην πρωθυπουργό ως… γιγαντοτεράστιο παίκτη και καταλύτη εξελίξεων σε επίπεδο κοινωνίας, ενώ ο ντόρος που προκαλούν με τη στάση τους δεν είναι απότοκο μιας ιστορικής κοινωνικής αναγκαιότητας, αλλά ενός τυχοδιωκτικού success story, με σημείο αναφοράς τον Αλ. Τσίπρα, επάνω στον οποίο επιχειρούν να στερεώσουν (ξανά) τις πολιτικές τους καριέρες. Δηλαδή κοιτάνε πώς θα επανεκλεγούν βουλευτές και ποσώς νοιάζονται για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης στη βάση ιδεολογικών διαφορών και διαχωριστικών προταγμάτων.
πηγή: parapolitika.gr







