Αγρίνιο: Καθαρισμός των ρεμάτων ΕΛΕΠΑΠ και Αγίου Γρηγορίου από την Περιφέρεια

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων ΕΛΕΠΑΠ και Αγίου Γρηγορίου, εντός του αστικού ιστού του Αγρινίου.

Τις εργασίες επιθεώρησαν ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Νίκος Μασίκας, και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Νίκου Κατσακιώρη.

Οι εργασίες υλοποιούνται από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνουν την απομάκρυνση φερτών υλικών, βλάστησης και άλλων εμποδίων, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής απορροής των ομβρίων υδάτων, τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και την ενίσχυση της προστασίας των κατοικημένων περιοχών και των υποδομών.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων, με έμφαση στην έγκαιρη συντήρηση των υδατορεμάτων και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

image0-12
image1-8
image2-5
image3-2

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews