Πιθανότατα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει συσταθεί η Συντονιστική Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.) του Αλέξη Τσίπρα. Το όργανο αυτό θα είναι προσωρινό μέχρι το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εσωκομματικές εκλογές και θα αποτελείται από επτά έως εννέα άτομα (ενδεχομένως σε μεγάλους νόμους όπως η Αιτωλοακαρνανία ή περιοχές με ιδιαιτερότητες να είναι ένα ή δύο παραπάνω) και θα αναλάβει το συντονισμό και την οργάνωση των κομματικών ενεργειών ενόψει της παρατεταμένης ως φαίνεται προεκλογικής περιόδου το επόμενο διάστημα.
Η επιλογή αναμένεται να γίνει από τον Βασίλη Αϊβαλή, που έχει αναλάβει ως Συντονιστής της ΕΛ.Α.Σ. στη Δυτική Ελλάδα. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων το 2023 θα είναι σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον το πρόσωπο – κλειδί για πολλά ζητήματα οργανωτικού χαρακτήρα, καθώς τυγχάνει της εκτίμησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο η σχέση άρχισε να «σφυρηλατείται» σταδιακά μετά το Περιφερειακό Συνέδριο, που είχε πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
Αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη, ο Βασίλης Αϊβαλής πρόκειται να πυκνώσει τις επαφές του με μέλη του νεοσύστατου κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία το προσεχές διάστημα και να συζητήσει με όσους ενδιαφέρονται να αναλάβουν ρόλο στον τοπικό μηχανισμό που επιχειρείται να στηθεί για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος βέβαια θα είναι εκτός από το να υπάρξει εκπροσώπηση από όλες τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, να στελεχωθεί το τοπικό όργανο με ανθρώπους που θα έχουν τη διάθεση να τρέξουν για το νέο εγχείρημα και το κόμμα συνολικά.
Εκτιμάται ότι ενδεχομένως κάποια από τα μέλη του τοπικού οργάνου της ΕΛ.Α.Σ. σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας, θα προέρχονται από την 11άδα των Αιτωλοακαρνάνων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.







