Η… περιπέτεια της σταθερότητας και η… ελπίδα της πολιτικής αλλαγής

Ένα ενδιαφέρον εκλογικό δίλημμα, με σύνθετη απόκριση, ανάλογα με την αφετηρία από την οποία εκκινεί κανείς.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το δίπολο “σταθερότητα-αστάθεια”, αναφορικά με το δίλημμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, εστιάζοντας στην ελπίδα της ανανέωσης της παραμονής του στην εξουσία, έναντι της περιπέτειας που εκτιμά ότι θα συνιστά για τη χώρα μια επικράτηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Όπως έχει διαπιστώσει… σιωπηλά και ο Σταν Γκρίνμπεργκ, μετά από μια αυτοδύναμη επταετία στην άσκηση της εξουσίας, είναι εξαιρετικό δύσκολο να συνθέσει μια πολιτική κυριαρχία ένα κεντρικό επιχείρημα περί ελπίδας για το μέλλον. Όπως είναι επίφοβη και η επιμονή στην επίκληση της σταθερότητας, την οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας τη συγχέει με τη στασιμότητα σε μια παρακμιακή καθημερινότητα.

Με την απογοήτευση της ελληνικής κοινωνίας να είναι εμφανής και αυταπόδεικτη, και την οργή να κοχλάζει, οι “εργαστηριακές ρυθμίσεις” των πολιτών τους οδηγούν στην επιδίωξη της πολιτικής αλλαγής, έστω κι αν δεν μπορούν να καθορίσουν ποιά μορφή θα έχει η πολιτική αλλαγή αυτή. Η πολιτική αλλαγή είναι εκείνη που συνδέεται με την ελπίδα. Ενώ με την περιπέτεια συνδέεται η στασιμότητα της σταθερότητας.

πηγή: ysterografa.gr

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews