Πρώτο κουδούνι στο Μεσολόγγι με ένα νέο σχολείο

To πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία όλης της χώρας φέρνοντας αρκετές αλλαγές από τη φετινή χρονιά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Στο Μεσολόγγι το πρώτο κουδούνι συνοδεύτηκε από την έναρξη της λειτουργίας ενός νέου σχολείου, του 2ου Γυμνασίου που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο και Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο καθώς και το 2ο Γυμνάσιο, επισκέφθηκε σήμερα διαδοχικά ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, συμμετέχοντας στην τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.Ο Νίκος Καραπάνος απευθυνόμενος σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με πλήρωση ονείρων, επιδιώξεων και στόχων. Όπως σημείωσε η παιδεία και η κατάκτηση της γνώσης ευρύτερα, αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα εξέλιξης της κοινωνίας, ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στη νέα γενιά. Ρόλος του σχολείου, πρόσθεσε, πέρα από τη μετάδοση της γνώσης είναι επίσης η δημιουργική διαμόρφωση του χαρακτήρα κάθε μαθητή και μαθήτριας σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με αξίες και πρότυπα που συνθέτουν ολοκληρωμένες, μαχητικές και δραστήριες προσωπικότητες.Διαβεβαίωσε δε, ότι ο Δήμος θα είναι υποστηρικτής, συμπαραστάτης και αρωγός αυτής της δημιουργικής προσπάθειας.Κατά την τελετή αγιασμού στο νεόδμητο κτήριο που στεγάζει το 2ο Γυμνάσιο, ο Νίκος Καραπάνος ζήτησε από όλους το σεβασμό και τη διαφύλαξη του κτηριακού χώρου, ο οποίος – όπως είπε- αποτελεί ένα «στολίδι» για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κατά τις επισκέψεις στα σχολικά συγκροτήματα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνοδεύτηκε από τον Αντιδήμαρχο Σπ. Καρβέλη και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αν. Σκαρμούτσο , ενώ κατά την τελετή αγιασμού του 2ου Γυμνασίου παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λαμ. Σταθόπουλος και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ειρ. Καλαμάκη.