Συζήτηση του “Κειμένου συμβολής” και στο Αγρίνιο

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η εκδήλωση-συζήτηση που έγινε χθες, Δευτέρα, στο Αγρίνιο με πρωτοβουλία του Kommon.gr σχετικά με το “Κείμενο συμβολής”: “Για το παρόν και το μέλλον της Αριστεράς”.

Δεν ήταν μόνο η μεγάλη συμμετοχή αλλά, κυρίως, η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία έληξε γιατί είχε περάσει η ώρα κι όχι γιατί είχε μειωθεί το ενδιαφέρον.

Ο δύο εισηγητές, Θανάσης Σκαμνάκης και Γιάννης Νικολακόπουλος, παρουσίασαν τις βασικές ιδέες του “Κειμένου”, αναφερόμενοι ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά της νέας ιστορικής εποχής και την ανάγκη ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων και των δυνάμεων της κομμουνιστικής Αριστεράς, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα θεμελιώδη προβλήματα του κομμουνιστικού προγράμματος και της μελλοντικής συγκρότησης ενός κομμουνιστικού κόμματος της εποχής μας, αλλά και πριν απ’ όλα να διαμορφωθούν μορφές μετωπικής δράσης που θα συμβάλλουν στη ανάπτυξη και ενεργοποίηση ενός λαϊκού-εργατικού κινήματος που θα διεκδικήσει τα άμεσα αιτήματα ζωής του λαού μας.

Η συζήτηση που ακολούθησε, και που κράτησε πολύ, αφορούσε σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια του “Κειμένου”, αλλά πρωτίστως στα θέματα της μετωπικής πολιτικής των αριστερών δυνάμεων. Στην ανάγκη να δοθούν άμεσες απαντήσεις στα κρίσιμα και καυτά προβλήματα, της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των χαμηλών μισθών, της φτώχειας καθώς και του φαινομένου της αποστράτευσης και της απογοήτευσης των ανθρώπων.

Αρκετοί από τους ομιλητές, εκτιμώντας ως ιδιαίτερης αξίας τη συζήτηση που έγινε, σημείωσαν την ανάγκη να συνεχιστούν παρόμοιες πρωτοβουλίες και συζητήσεις.