Ημερίδα για ερασιτέχνες δρομείς στο Αγρίνιο

Ημερίδα με θέματα «Η σημασία της σωστής διατροφής και ενυδάτωσης στη βελτίωση της απόδοσης σε ερασιτέχνες δρομείς» και «Συμβουλές εκγύμνασης ερασιτεχνών και αρχάριων δρομέων αποστάσεων», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Ανασταστιάδη 1) από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου. Εισηγητές των θεμάτων αυτών θα είναι αντίστοιχα η Μπαμπαρούτση Ειρήνη, Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Η κ. Μπαμπαρούτση Ειρήνη είναι Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με Διδακτορικό τίτλο σπουδών στο τομέα της «Διατροφής & Άσκησης». Από το Σεπτέμβριο του 1999 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και μεταγενέστερα της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης, του Ε.Λ.Ι.Ο.Σ. και του Ενιαίου Φορέα Διαιτολόγων –Διατροφολόγων. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης της Διατροφής, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές σε μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αθλητές στίβου, τριάθλου, ιστιοπλοϊας, καλαθοσφάιρισης, πολεμικών τεχνών όπως επίσης και σε αθλητές πολλών άλλων αθλημάτων. Από το 2001 είναι Διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ενώ από το 2003-2009 συνεργάστηκε με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Π.Γ.Σ.). Από το Φεβρουάριο του 2008 είναι επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου ‘Θερμίδα’. Κατά το χρονικό διάστημα 2002-2004 συνεργάστηκε με την Ελληνική ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με την Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία. Ενώ από το 2007 συνεργάζεται με τους διαιτητές ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη συγγραφική δραστηριότητα σε περιοδικά και διαδικτυακούς τόπους και είναι υπέυθυνη της Ομάδας Αθλητικής Διατροφής του Π.Σ.Δ. Έχει συμμετάσχει στα περισσότερα εθνικά και διεθνή συνέδρια Διατροφής και Αθλητικών επιστημών.

Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1982 από το γυμνάσιο του Αγίου Κωσταντίνου και ως αθλήτης αποστάσεων του συλλόγου “Ιωνικός 80” με προπονητή τον Βασίλη Γιαταγάνα. Γρήγορα κατάλαβε ότι ήθελε να ακολουθήσει μια πορεία που ως επίκεντρο θα είχε το τρέξιμο. Τελείωσε το ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα το 1993 με ειδικότητα στου δρόμους.
Με το τέλος της αθλητικής του καριέρας το 2001, ασχολήθηκε με την προπονητική δρομέων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων αλλά και του μαραθωνίου δρόμου σε επίπεδο πρωταθλητισμού και Εθνικών Ομάδων. Διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής αποστάσεων από το 2006-12 και από από το 2018 έως σήμερα.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, οργάνωσε μια ερασιτεχνική ομάδα το MARATHON CLUB, με στόχο την καλύτερη εκγύμναση και προπονητική καθοδήγηση ερασιτεχνών δρομέων κάθε επιπέδου, φύλου και ηλικίας.
Το motto του Club είναι το “Run Smart, Run for Life”, δηλαδή την εφαρμογή μιας έξυπνα προσαρμοσμένης προπόνησης σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε δρομέα που σαν στόχο έχει την διά βίου ενασχόληση του με τον αθλητισμό και τα ωφέλη που προσφέρει.