Αναβάθµιση του κόµβου της Ιονίας Oδού στο Μενίδι ζητά ο δήμος Αμφιλοχίας

Τη µετατροπή του ηµικόµβου Κοµποτίου σε κόµβο εισόδου και εξόδου και προς τα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Μενιδίου ζητά ο δήμος Αμφιλοχίας με ομόφωνο ψήφισμά του.

Ο ∆ήµαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας τόνισε ότι λαµβάνοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη της αποκατάστασης οδικής σύνδεσης του οικισµού Μενιδίου µε την Ιόνια Οδό , θα πρέπει να διεκδικήσουµε την εξασφάλιση της απαιτούµενης χρηµατοδότησης για την υλοποίηση τουλάχιστον του κλάδου εισόδου από Ιωάννινα από τον παραχωρησιούχο της Ιόνιας Οδού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει δεχθεί την αναγκαιότητα του έργου. Συγκεκριμένα με απόφασή του από τον περασμένο Ιούνιο, εντέλλεται η εκτέλεση εργασιών για την προσθήκη ενός επιπλέον κλάδου στον Ημικόμβο Κομποτίου, μήκους περίπου 400 μέτρων, την κατασκευή των αναγκαίων διαπλατύνσεων και λοιπών κατασκευών, την προσθήκη κλάδου εξόδου από Ιωάννινα προς Μενίδι και της συμβολής αυτού σε κόμβο κυκλοτερούς μορφής. Μάλιστα από το Υπουργείο γίνονταν λόγος για χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η δέσμευση της ανάλογης πίστωσης, παρά το γεγονός ότι από τον παραχωρησιούχο της Ιόνιας Οδού έχει εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες.

Αναλυτικά το ψήφισμα του δήμου Αμφιλοχίας:
«Ο ∆ήµος Αµφιλοχίας οµόφωνα ζητά την υλοποίηση του δίκαιου και διαχρονικού αιτήµατος για την αποκατάσταση της οµαλής οδικής σύνδεσης του οικισµού Μενιδίου µε την Ιονία Οδό, καθώς συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
• ο κόµβος του Κοµποτίου αποτελεί την κύρια είσοδο της Περιφέρειάς µας από Βορρά, ενώ η αµέσως επόµενη (Κόµβος Αµφιλοχίας) απέχει 25 χιλιόµετρα
• η παραχωρησιούχος εταιρεία έχει εκπονήσει τις απαραίτητες µελέτες και έχει λάβει όλες τις απαιτούµενες αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση του έργου
• υπάρχει απαλλοτριωµένος χώρος για την εκτέλεση του έργου µετατροπής του ηµικόµβου Κοµποτίου σε κόµβο εισόδου και εξόδου και προς τα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας
Ζητούµε να προχωρήσετε στις απαιτούµενες ενέργειές σας, για την εξασφάλιση της απαιτούµενης χρηµατοδότησης για την υλοποίηση τουλάχιστον του κλάδου εισόδου από Ιωάννινα από την Εταιρεία ∆ιαχείρισης της οδού».