Στα καλλιστεία του λαϊκισμού καμία κουβέντα για τη θαλπωρή του ν. Κατσέλη στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

H αντιπαράθεση στη βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο Κατσέλη, που καταργείται με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα μαίνονταν. Όλοι μακάριζαν το νόμο Κατσέλη, αλλά κανείς δεν αναθεμάτιζε το καμουφλάζ που παρείχε στους κακοπληρωτές
Και τι έμεινε στους πολίτες από την αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα;

Ότι λίγο – πολύ όλα τα κόμματα μακαρίζουν το νόμο Κατσέλη… Ακόμη και αυτά που δεν τον ψήφισαν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας είπε όμως κανείς ότι ο νόμος αυτός ήταν μεν προστατευτικός για την πρώτη κατοικία, αλλά εξίσου καταστροφικός για την οικονομία. Δεν μας είπε κανείς ότι ο νόμος αυτός έδωσε την ευκαιρία να κρυφτούν στις διατάξεις του πολλοί από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αυτούς που είχαν και δεν πλήρωναν. Με αποτέλεσμα τα «κόκκινα δάνεια» να εκτιναχθούν και αυτό να έχει τεράστιες επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα, στην παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, στις ελπίδες για ανάκαμψη. Και εν τέλει στο γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάστηκε δέκα χρόνια για να βγει από τα μνημόνια.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η συνολική εικόνα της Βουλής είναι πολύ κακή. Καμία σοβαρή και ψύχραιμη αξιολόγηση των νόμων που ψηφίστηκαν και δοκιμάστηκαν στην πράξη. Δυστυχώς η Βουλή προσφέρει μόνο το θέαμα ενός blame game ή για να το πούμε διαφορετικά καλλιστεία λαϊκισμού.