Δεν του πάει για Δένδιας : Ο Λιβανός τώρα θυμήθηκε τα τουρκικά αλιευτικά που σουλατσάρουν

Μετά τις κυρώσεις που θα “δαγκώνουν” για τις οποίες μιλούσε ο Στ. Πέτσας ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και τις οποίες δεν τις είδαμε ποτέ, ήρθε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας το ζήτημα της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δεν ξέρουμε αν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ζηλέψει τη δόξα του Δένδια, αλλά είναι ντροπιαστικό όταν τα τουρκικά αλιευτικά έχουν κάνει “λιμάνι” τους ακόμη και τα Κύθηρα, εμείς να ζητάμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, επειδή δεν τολμάμε με το Λιμενικό να διώξουμε τα τουρκικά αλιευτικά τουλάχιστον από τα χωρικά μας ύδατα, τα έξι μίλια δηλαδή. Για την επιτήρηση των χωρικών μας υδάτων -μιλάμε για χωρικά ύδατα και όχι για ΑΟΖ- υπεύθυνοι είμαστε εμείς, όχι η Ευρώπη ή η Frontex.

Και φυσικά η έντονη παρουσία των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο και τα χωρικά ύδατα, δεν στερεί εισόδημα απλώς από τους Έλληνες ψαράδες, τα τουρκικά αλιευτικά σουλατσάρουν σε ρόλο κατασκόπου, καθώς χρησιμοποιούνται ως βάσεις για την απονήωση μικρών drones, που έχουν ως αποστολή τη μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο της θέσης των πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τουλάχιστον ο Λιβανός θα έπρεπε να ζητήσει από τους συνάδελφους στην κυβέρνηση να αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα, που με τις αλλαγές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ότι «η διενέργεια αλιείας από σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα»…!