Όνομα για τη… νέα Μητρόπολη έχουμε;

Το Αγρίνιο δεν είναι Ακαρνανία

Καλόν είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το Αγρίνιο δεν είναι Ακαρνανία. Το λέμε αυτό, γιατί στην υποθετική περίπτωση που η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσιζε να δημιουργήσει στην Αιτωλοακαρνανία μία τρίτη Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο, αυτή δεν μπορεί να ονομαστεί Μητρόπολη Ακαρνανίας, όπως προτείνεται από ορισμένους.

Το Αγρίνιο είναι Αιτωλία, εξ ου και υπάρχει ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο. Και όσοι θέλουν να συντηρούν και την κόντρα Αγρινίου – Μεσολογγίου, επίσης θα θυμούνται ότι οι δύο πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού… Όσοι λοιπόν προτείνουν τη δημιουργία Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο, ας έχουν και μία πρόταση για την ονομασία αυτής της Μητρόπολης.

Εκτός κι αν η πρόταση είναι να μην αλλάξει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και απλώς να μεταφερθεί η έδρα της Μητρόπολης από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Μόνο που ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να αποφασιστεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.