Ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ για να ξεχάσουμε το συνωστισμό στα πολιτικά γραφεία

Μεγαλύτερες και από τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι τον τελυταίο μήνα οι ουρές στα πολιτικά γραφεία των δυο αιτωλοακαρνάνων υπουργών… Και μάλλον δεν είναι αυτά τα μόνα πολιτικά γραφεία που παρατηρείται …συνωστισμός.

Το θέμα είναι αν όλοι αυτοί που συρρέουν στα πολιτικά γραφεία έχουν δει τις ουρές στα συσσίτια της εκκλησίας, στα κοινωνικά παντοπωλεία, στα κοινωνικά ιατρεία… Δύσκολα όμως ξεμαθαίνει κάποιος! Φαίνεται πως όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια δε φτάνουν για να ξεχάσουμε τους διορισμούς και τα ρουσφέτια. Χρειάζεται ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ αυτή η κοινωνία, για να μάθει ότι δεν φτάνει μόνο η δική μας δουλίτσα και το μεροκαματάκι μας για να “περνάμε καλά”… Πρέπει να “περνάνε καλά” και οι δίπλα μας!

Και το χειρότερο από όλα -γιατί ως ένα βαθμό υπονομεύει την αντίδραση του κόσμου- είναι ότι το ρουσφετάκι θα μας κάνει να μην αντιδράσουμε, όταν θα πληρώνουμε 1 ευρώ το τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού με το γιατρό του ΕΟΠΥΥ, θα μας κάνει να μην αντιδράσουμε τώρα που κόβουν 30 ευρώ από την κατώτερη αγροτική σύνταξη των 360 ευρώ.

Ίσως δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μας κάνανε να σκεφτόμαστε…

Δ.Π