Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου ΣΕΕΔΑ με αφορμή την χθεσινή ημερίδα που έγινε στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας για τη Λίμνη Τριχωνίδα θέλει να δηλώσει τα πιο κάτω:
Ο Σύλλογος μας ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της Επιτροπής και παρευρέθηκε στην εκδήλωση με την παρουσία του Προέδρου Σωκράτη Κωστίκογλου και του Αντιπροέδρου Τσερπέλη Δημήτρη.
Θέλει κατά αρχήν να εκφράσει τα συγχαρητήρια του προς τα μέλη της Επιτροπής για την επιτυχημένη διοργάνωση της Ημερίδας καθώς και προς όλους τους Φορείς που την στήριξαν.Επίσης ευχαριστεί όλους τους ομιλητές που συνέβαλαν με τις επιστημονικές τους τοποθετήσεις, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν σε όλη τη περιοχή από την τυχόν παρέμβαση που θα επιχειρηθεί στη Λίμνη Τριχωνίδα.
Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της σημερινής Ημερίδας είναι ότι σε αυτή καταγράφηκε η κάθετη και κατηγορηματική αντίθεση όλων όσων παρευρέθηκαν, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό.Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι η χθεσινή Ημερίδα μπορεί να αποτελέσει αφετηρία κοινής συλλογικής δράσης και πρωτοβουλιών από όλους τους Φορείς της περιοχής μας.
Είναι ανάγκη στη σημερινή χρονική συγκυρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αφενός μεν για την προστασία της Λίμνης Τριχωνίδας, αφετέρου δε για να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, αλλά και συνολικά του Νομού μας που είναι ο υδάτινος πλούτος που διαθέτει, ώστε αυτό να μετατραπεί σε αναπτυξιακό εργαλείο, προκειμένου να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του για την παραγωγή πλούτου, ο οποίος θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους πολίτες της Περιοχής μας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κωστίκογλου Σωκράτης Γιοπάνος Ιωάννης