Με την περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κοινωνίας ισχύει στο ακέραιο η θεωρία της “απατημένης”. Πολίτες που τον πίστεψαν με πάθος, τον είδαν να ακυρώνει τις προσδοκίες τους. Να τους παραπλανά. Να τους εξαπατά. Και φυσικά τον τιμώρησαν.
Η γεωμετρία της “τιμωρίας” ωστόσο, επιβεβαιώνει την άβολη αλήθεια πίσω από κάθε εξαπατημένη σύζυγο ή σύντροφο. Όσο η οργή ξεφουσκώνει, και η τρέχουσα συναισθηματική συνθήκη στη ζωή της δεν την καλύπτει πλέον επαρκώς, το μυαλό στριφογυρίζει στον… πρώην. Τον… άπιστο.
Η γεωμετρία της “τιμωρίας” του Αλέξη Τσίπρα έδειξε ότι, ακόμη και… “απατημένη”, η ελληνική κοινωνία του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία το 2019, όταν του χάρισε το θηριώδες για Αξιωματική Αντιπολίτευση ποσοστό του 32%. Όταν ο “άπιστος”… δεν κατάλαβε τη μεγαλοψυχία της κοινωνίας, ήρθε ο… κόλαφος του 20% στις βουλευτικές εκλογές του 2023.
Ο Αλέξης Τσίπρας γοήτευε διαχρονικά τους Έλληνες. Ακόμη και εκείνους που δεν είχαν πολιτική και ιδεολογική συσχέτιση μαζί του. Εκεί ποντάρει σήμερα. Να ξαναφουντώσει το… πάθος, αξιοποιώντας την παγίωση της φθοράς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μόνο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταφέρει…
πηγή : ysterografa.gr