Σημαντικά ζητήματα του Δήμου έθεσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος στον Υπουργό Υποδομών Χρίστο Δήμα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο τελευταίος στο Μεσολόγγι χθες Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2025.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο κ. Υπουργός να επιτηρήσει προσωπικά τα έργα που υλοποιούνται σε σχολικές μονάδες στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», τέθηκε από πλευράς δημοτικής αρχής η αναγκαιότητα επέκτασης του προγράμματος, προτείνοντας μάλιστα την ένταξη δύο επιπλέον σχολικών κτιρίων, ενός στο Αιτωλικό και ενός στο Νεοχώρι, ενισχύοντας έτσι την εκπαιδευτική υποδομή σε όλη την περιοχή.
Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σχολικές μονάδες που ανακατασκευάζονται, ενώ είναι σε εξέλιξη μελέτη με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου για να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε όλα τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος ξενάγησε τον Υπουργό κ. Δήμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, όπου βρίσκεται το ιστορικό κτήριο της Παλαμαϊκής Σχολής, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από πλευράς τουκ. Δημάρχου, τονίστηκε στον κ. Υπουργό η επείγουσα ανάγκη συνεργασίας για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την πλήρη ανακατασκευή του εμβληματικού αυτού κτηρίου.
Επιπλέον, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας, για τα οποία συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς επίσημη συνάντηση στο Υπουργείο, ώστε να διατεθεί ο απαραίτητος χρόνος για να παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα θέματα.