Από τη χθεσινή η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία έλειπε το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζει αυτή την περίοδο το Υπουργείο Υποδομών στο νομό. Ο Υπουργός Υποδομών επέλεξε να δώσει έμφαση στο πρόγραμμα των ανακαινίσεων των σχολείων και να επισκεφτεί τέσσερα σχολεία της περιοχής καθώς και τις εργασίες του δρόμου Βόνιτσα – Λευκάδα, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.
Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για τις ανακοινώσεις των σχολείων είναι αλήθεια σημαντικό και έχει την αξία του, ωστόσο μιλάμε για κάτι που είναι σε γενικές γραμμές απλό, μιλάμε δηλαδή για οικοδομικές ως επί το πλείστον εργασίες με ανακαινίσεις στις τουαλέτες των σχολείων, ελαιοχρωματισμούς και παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους.
Πολύ πιο σημαντικό όμως και παραγωγικού χαρακτήρα έργο είναι τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην περιοχή της Αμφιλοχίας με προϋπολογισμό σχεδόν 65 εκατομμύρια ευρώ. Η σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο, που είναι η γνωστή κατασκευαστική «Ιntrakat», η οποία πλέον ανήκει στον όμιλο «Αktor», υπογράφτηκε πριν από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το έργο έχει αντιμετωπίσει κάποια μικροπροβληματάκια στην έναρξη του και διαπιστώνονται κάποιες καθυστερήσεις που τουλάχιστον επί του παρόντος δεν φαίνεται να είναι ιδιαιτέρω ανησυχητικές. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο Χρίστος Δήμας επέλεξε να επιβλέψει στην παρούσα φάση οικοδομικές εργασίες και όχι ένα μεγάλο έργο υποδομής.