Ο Αλεξάντρου Μάτσαν πήρε τον Παναιτωλικό στις πλάτες του και με μια εμφάνιση επιπέδου MVP υπέγραψε την ανατροπή… παραμονής στο Περιστέρι, επιβεβαιώνοντας την κλάση του.
Αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να καυχιέται ότι έγινε ο «φύλακας άγγελος» του Παναιτωλικού και μάλιστα σε μία πολύ σημαντική ημέρα, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου του Αγρινίου, Αγίου Χριστοφόρου, αυτός είναι αναμφίβολα ο Αλεξάντρου Ματσάν.
Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος μετακόμισε στο Αγρίνιο κουβαλώντας την πολύτιμη εμπειρία του από το MLS και την κατάκτηση του τίτλου με την Κολόμπους Κρου, απέδειξε στο Περιστέρι γιατί θεωρείται από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.
Πέρασε ως αλλαγή στη νίκη του Παναιτωλικού με 2-1 επί του Ατρόμητου και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν απλώς συμπληρωματική, αλλά καταλυτική, δικαιώνοντας τον Γιάννη Αναστασίου που δεν άργησε να τον βάλει στο παιχνίδι.
Ο Ματσάν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί πλήρως στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, αποτελώντας τον βασικό μοχλό δημιουργίας για τα «καναρίνια». Η ικανότητά του να αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στον άξονα όσο και στα άκρα της επίθεσης και ο τρόπος με τον οποίο κουβαλά την μπάλα τον καθιστούν έναν δύσκολο… γρίφο για κάθε αντίπαλη άμυνα.
Ανατροπή παραμονής με τη δική του «υπογραφή»
Στη σημερινή (09/05) αναμέτρηση, η είσοδός του στο ημίχρονο μεταμόρφωσε την εικόνα του Παναιτωλικού, δίνοντας στην ομάδα την απαραίτητη πνοή και την αυτοπεποίθηση που έλειπε στο πρώτο μέρος.
Η στατιστική του απεικόνιση στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι η απόδειξη της αποτελεσματικότητάς του. Με μόλις μία τελική προσπάθεια, κατάφερε να βρει δίχτυα στο 51ο λεπτό, σημειώνοντας το κρίσιμο γκολ της ισοφάρισης που άλλαξε άρδην την ψυχολογία της ομάδας του.Πέρα όμως από το τέρμα του, η συνολική του επίδραση ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά, καθώς με τις συνεχείς κινήσεις του και τη δημιουργική του οξυδέρκεια, ανάγκασε την άμυνα των γηπεδούχων σε οπισθοχώρηση, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολική ανατροπή, που έχει φέρει τον Παναιτωλικό «αγκαλιά» με την παραμονή στη Stoiximan Super League.
Η εμφάνιση του στο Περιστέρι επιβεβαίωσε πως ο 26χρονος άσος είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων και ο παίκτης που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα «καίει».
πηγή: sportal.gr






