Ο Μητσοτάκης και το δέος της «πρώτης κάλπης»

Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, το προηγούμενο διάστημα, να διορθώσει την επίσημη ρητορική και πολιτική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, με έμφαση στην προοπτική να μην χρειαστεί να υπάρξουν δεύτερες εκλογές, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλήξει στην απόφαση να στήσει κάλπες εθνικής αναμέτρησης.

Το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός προβληματίζονται για το ορατό πλέον ενδεχόμενο, η παγιωμένη αποσυσπείρωση της παραδοσιακής κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, να έχει αναπόφευκτες συνέπειες στην πρώτη κάλπη, και η κυβερνητική παράταξη να κινηθεί σε χαμηλό ποσοστά, κάτω από το 25%.

Το δέος μπροστά σε μια τέτοια πιθανότητα είναι εύλογο και αναμενόμενο, καθώς από το ποσοστό το οποίο θα καταγράψει η Νέα Δημοκρατία θα κριθεί το αν θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων για να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες, επαναληπτικές εκλογές. Και φυσικά, το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατηρεί το πολιτικό πλεονέκτημα να είναι ο ίδιος επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας που πιθανότατα θα προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία.

πηγή: ysterografa.gr

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews