Παναιτωλικός: Μέσα ο Εστεμπάν, ακόμη ένα μήνα εκτός ο Γαλιάτσος και η βίζα του Νακάμπα

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού στο ξεκίνημα της εβδομάδας όπου στα μέσα της υπάρχει το δεύτερο φιλικό με τον Πύργο στο Emileon.

Ο Γιάννης Αναστασίου είδε προς ικανοποίησή του να τίθεται στη διάθεσή του ο Ντιέγκο Εστεμπάν. Ο Ισπανός μέσος ήταν απών σχεδόν από την πρώτη συγκέντρωση κάτι που είχε να κάνει με το τελευταίο παιχνίδι της περσινής αγωνιστικής περιόδοου.Ο Εστεμπάν κόντρα στον Αστέρα AKTOR για τη τελευταία αγωνιστική των playouts του πρωταθλήματος μετά από ένα μαρκάριμα που δέχτηκε είχε σαν αποτέλεσμα να κληρονομήσει οστικό οίδημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αν και δύο μήνες μετά πλέον θα έπρεπε να προφυλαχθεί καθώς συνέχιζε να αισθάνεται ενοχλήσεις.

Ο Αναστασίου εξάλλου στις δύο θητείες του στον Παναιτωλικό έχει αντιμετωπίσει δύο ακόμη φορές κάτι ανάλογο. Στην πρώτη του θητεία με την περίπτωση του Σέρχιο Ντίαζ αλλά και στη δεύτερη προ μηνών με τον Χόρχε Αγκίρε. Ο Κολομβιανός που είχε αγωνιστεί δανεικός από την Ζιλ Βιθέντε στα τέλη του Νοέμβρη του 2025 με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο όταν και είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο για να επανέλθει ουσιαστικά μετά από σχεδόν πέντε μήνες στα playouts.

Μία ανάλογη εξέλιξη ο Έλληνας τεχνικός θα ήθελε να την αποφύγει με τον Εστεμπάν. Έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της περσινής χρονιάς από το ξεκίνημά της. Και επί Γιάννη Πετράκη και στη συνέχεια από τις αρχές του Οκτώβρη επί ημερών του Γιάννη Αναστασίου που τον διαδέχτηκε.

Την ίδια ώρα που ο Εστεμπάν ενσωματώθηκε και πάλι με την υπόλοιπη ομάδα αφήνοντας στην άκρη το ατομικό του πρόγραμμα αυτός που αναμένεται να παραμείνει εκτός για ακόμη και έναν μήνα είναι ο Δαυίδ Γαλιάτσος. Ο 20χρονος δεξιός μπακ ενώ είχε ξεκινήσει βασικός την περσινή χρονιά στα μέσα του Οκτώβρη του 2025 υπέστη ρήξη χιαστού σε παιχνίδι με την Εθνική Ελπίδων που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός μέχρι το τέλος της και συνεχίζει. Ο Γαλιάτσος αναμένεται προς τα τέλη Αυγούσυου να μπει με την υπόλοιπη ομάδα, με την ευχή αυτό να συμβεί και νωρίτερα. Βάση του χρονοδιαγράμματος θα χάσει εκτός από τα φιλικά της προετοιμασίας και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας χρονιάς.

Και το νοκ άουτ της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος για την πρόκριση στην League Phase του θεσμού αλλά και την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Στο μεταγραφικό μέτωπο ο Παναιτωλικός βρίσκεται πάντα σε αναμονή της έκδοσης βίζας του Μαρβέλους Νακάμπα ώστε να μπορέσει να έρθει ο διεθνής από την Ζιμπάμπουε στη χώρα μας και στο Αγρίνιο.

Έχει επιλεγεί ο αριστερός εξτρέμ που πληροί τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Αναστασίου σε κίνηση υπέρβασης της διοίκησης και αναζητεί πάντα σε πρώτη φάση έναν φορ κρούσης και αναλόγως θα κινηθεί και για δεύτερο.

πηγή: monobala.gr

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews