Ο Γιάννης Σατσιάς του Παναιτωλικού στάθηκε σούπερ άτυχος και υπέστη έναν σχετικά σπάνιο τραυματισμό για αθλητή, που προκύπτει ύστερα από έντονη καταπόνηση
Σούπερ άτυχος στάθηκε στον Παναιτωλικό ο Γιάννης Σατσιάς, καθώς υπέστη στο ματς με τον Παναθηναϊκό ρήξη της πελματιαίας απονεύρωσης.Ο διεθνής Κύπριος χαφ έπαθε έναν σπάνιο τραυματισμό, που ναι μεν δεν θα τον κρατήσει για πάρα πολλούς μήνες μακριά από τα γήπεδα όμως ο Τίτορμος θα στερηθεί για αρκετές εβδομάδες τις υπηρεσίες του.
Η «ρήξη πελματιαίας απονεύρωσης» δεν συναντιέται συχνά και ως ορολογία δεν μας είναι συνηθισμένη.Προκαλείται, συνήθως, μετά από καταπόνηση των αθλητών και ο τραυματισμός αφορά το πέλμα του ποδιού τους, όπου προκύπτει σχίσιμο (μερικό ή πλήρες) της παχιάς ζώνης ιστού που στηρίζει την καμάρα του ποδιού και συνδέει την πτέρνα με τα δάχτυλα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια ο άτυχος αθλητής περνά την πόρτα του χειρουργείου, όμως απαιτείται πλήρης ξεκούραση ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο. Επί της ουσία ο παθών δεν μπορεί να «πατήσει» το πόδι του και σε αρκετές περιπτώσεις του τοποθετείται μπότα μπότας αποφόρτισης ή ακόμη και γύψος, ώστε να επιτραπεί στον ιστό να επουλωθεί. Μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιεί και πατερίτσς, ώστε να μην ρίχνει βάρος στο τραυματισμένο του πόδι.
πηγή: sportal.gr







