Ή θα παριστάνει το ΔΣ του θεάτρου τον καλλιτεχνικό διευθυντή;
Μπορεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης να αποχώρησε από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, χωρίς μάλιστα να κάνει ούτε μια αποχαιρετιστήρια δήλωση, όμως το μείζον το ΔΗΠΕΘE είναι άλλο.
Είναι το πως θα «τρέξει» καλλιτεχνικά του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου μέχρι να καλυφθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Η νέα θεατρική σεζόν βρίσκεται μπροστά μας και το ερώτημα είναι αν είχε γίνει κάποια προετοιμασία για το πρόγραμμα της νέας σεζόν, όσο βρίσκονταν στο Αγρίνιο ο Λευτέρης Γιοβανίδης ή όχι. Αν είχε γίνει μία προετοιμασία και υπάρχει κάτι στα σκαριά, τότε κάπως ψιλοσωζεται η κατάσταση…. Ακόμη όμως κι αν απαιτούνται πολλά ακόμη για να καταρτιστεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της νέας σεζόν το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει αυτό. Τα πολιτικά πρόσωπα που απαρτίζουν το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ;
Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, επειδή όπως ανέφερε και ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου για το ΔΗΠΕΘΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου κανείς καλλιτεχνικός διευθυντής δεν δούλευε αποκλειστικά στο ΔΗΠΕΘΕ, άτυπα -για παράδειγμα επί διευθύνσεως Καραγέωργου- είχε προκύψει αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής. Για την ακρίβεια αναπληρώτρια. Η συγκεκριμένη είχε κάποια στιγμή γίνει κάτι σαν αυτό που λέει και ένα παλιό λαϊκό τραγούδι «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα με βρεις». Μέχρι που το πράγμα κακοφόρμησε, με αποτέλεσμα να εκπαραθυρωθεί ουσιαστικά και από εκεί που «έλυνε και έδενε» μέσα στο ΔΗΠΕΘΕ να περιοριστεί σε ορισμένες συμμετοχές σε κάποιες παραστάσεις.
Ενδεχομένως, η φυγή Γιοβανίδη ανοίγει ένα παράθυρο για την επαναφορά της… Ίσως κάτι τέτοιο να μην είναι το πιο πιθανό, αλλά επειδή το βαρέλι στο ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει πάτο, τίποτα δεν αποκλείεται κιόλας.







