Γεννημένος στις 29 Απριλίου του 1994 και με καταγωγή από την Κρήτη ο Παναγιώτης Μπινιχάκης αγωνίζεται για το δικό του όνειρο, που είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Παναγιώτης βρισκόταν στις Ακαδημίες του Ατρομήτου Αθηνών και έπειτα αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική και στον ΠΑΟ Ρουφ (2010-11). Από τον Ιούλιο του 2011 ανήκει στο δυναμικό του Παναιτωλικού και το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στην Πάτρα για να αγωνιστεί με την ομάδα Νέων στο ματς με την Παναχαϊκή.
Το www.patragoal.gr μίλησε μαζί του και του ζήτησε να μας καταθέσει την δική του άποψη για το ματς, αλλά και γενικό για το ποδόσφαιρο.
Πες μας δύο λόγια για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Και πως είδες την Πατρινή ομάδα;
Το σκορ δε λέει και πολλά (σ.σ. 1-4). Ήταν πιο δύσκολο το παιχνίδι απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ. Είχε πολύ καλές μονάδες η Παναχαϊκή, αλλά όχι τόσο καλό σύνολο. Ήταν 3-4 παιδιά που ξεχώριζαν!
Στο πρωτάθλημα αυτό παίζει ρόλο ο τίτλος ή διεξάγεται για να παίζουν όλα τα παιδιά και να αποκτούν εμπειρίες;
Είναι ένα πρωτάθλημα Νέων και το παν για τα νέα παιδιά είναι να έχουν παραστάσεις και παιχνίδια στα πόδια τους. Ο τίτλος είναι ναι μεν σημαντικός, αλλά όχι αυτοσκοπός. Το παν είναι κάθε παιδί να έχει λεπτά συμμετοχής, ώστε να δείξει τι μπορεί να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει.
Ο Παναιτωλικός έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση, αλλά άντεξε μόνο ένα χρόνο στην Σούπερ Λίγκα. Θεωρείς εφικτό να επιστρέψει και αν γίνει θα ήθελες να είσαι μέλος αυτής της ομάδας;
Ο Παναιτωλικός είναι ένα κόσμημα για τα ελληνικά δεδομένα αυτήν την στιγμή. Πιστεύω πως πρέπει όχι μόνο να είναι στην πρώτη κατηγορία, αλλά και να είναι ψηλά και κοντά στις μεγάλες ομάδες τις Super League. Ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να είναι μέλος αυτής της ομάδας, πόσο μάλλον εγώ που βρίσκομαι ήδη εδώ. Επόμενος στόχος μου είναι να αποτελέσω μέλος αυτής της ομάδας.
Ποια προσόντα πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και αν παίζουν ρόλο γνωριμίες και μάνατζερ;
Με δεδομένο το ταλέντο που χωρίς αυτό δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το μυαλό ενός παίκτη εντός και εκτός γηπέδου. Από εκεί και πέρα ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει καθημερινά.
Όσον αφορά τις γνωριμίες και τους μάνατζερ πιστεύω πως σε πρώτη φάση δεν είναι απαραίτητα, όμως από κάποια στιγμή και μετά ένας παίκτης χρειάζεται να έχει έναν άνθρωπο να μπορεί να μεσολαβήσει γι’ αυτόν.
Συνέντευξη: Νίκος Παπαστεφανάτος