Η αυριανή κινητοποίηση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος θα είναι σίγουρα μεγάλη αν κρίνει κανείς από τη συμμετοχή που δηλώνουν οι φορείς της περιοχής.
Και ας πούμε ότι θα δει ο Αρβανιτόπουλος την αντίδρασή μας και θα μας αφήσει αυτόνομο το πανεπίστημιο… Λύθηκαν τότε τα προβλήματά μας. Φυσικά και όχι! Το ζήτημα είναι η αυτονομία να υποστηριχτεί από το υπουργείο κάτι που δεν έχει τα προηγούμενα χρόνια. Το πρώτο λοιπόν αίτημα μετά την αυτονομία του πανεπιστημίου θα έπρεπε να είναι η συγκρότηση κεντρικής διοικήσης, νέας Διοικούσας Επιτροπής, για το Πανεπιστήμιο αποτέλουμενη κατά βάση από ακαδημαϊκούς των τμημάτων του Αγρινίου και όχι από “ακαδημαϊκά αλεξίπτωτα”. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Ιδρύματος είναι αν όχι και de iure σίγουρα de facto άκυρη, αφού από την 9μελή Διοικούσα Επιτροπή οι περισσότεροι έχουν παραιτηθεί και έχουν μείνει ο πρόεδρός της και μόνο 3 αγρινιώτες που δεν είναι ακαδημαϊκοί.
Και επειδή είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα θεωρήσουν αυτή την άποψη άντι- αγρινιώτικη, θα απαντήσω με το εξής ερώτημα. Το αυτόνομο πανεπιστήμιο που οραματίζεται η τοπική κοινωνία, το οραματίζεται με μια διοίκηση που θα δίνει το παρόν μια φορά την εβδομάδα; Και τι είναι αυτό; διεκδίκηση;