Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Νομοθεσία – Υποχρεώσεις – Αδειοδότηση» στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής ενημέρωσης των μελών του Μηχανικών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή Μηχανικών από όλη την Αιτωλοακαρνανία αλλά και πολιτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Ρόκος Κων/νος Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου ο συνάδελφος Ευστάθιος Τσούκαλος Αντιδήμαρχος.
Οι Εισηγητές και η θεματολογία της εσπερίδας ήταν:
Νικόλαος Πανάκιας, Κτηνίατρος – Υγειονολόγος
Έννοια Haccp : Βασικές Αρχές – Υποχρεώσεις – Τεκμηρίωση – Διαγράμματα Ροής
Ευτυχία Διβάρη, Υγειονολόγος ΤΕ, MSc. Επόπτης Δημόσια Υγείας
Ισχύουσα Νομοθεσία – Νέα Υγειονομική Διάταξη – Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων για την Αδειοδότηση
Αλέξανδρος Δημάκης, Χημικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων για συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων
Σχεδιασμός εγκαταστάσεων, υλοποίηση, εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας τροφίμων σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό και την λειτουργία
Κωνσταντίνος Μήλιος, Κτηνίατρος, MSc., PHd, Προϊστάμενος Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης : Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία, Διαδικασίες Αδειοδότησης